Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Παπαθανασίου: Επιτέλους, νομοσχέδιο για ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης!



ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

* Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑΧΙΣΤΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ
* ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΕΝΩ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ

«Επιτέλους, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας ένα από τα λάθη της στον «Καλλικράτη», έρχεται τώρα να διορθώσει φέρνοντας στη βουλή νομοσχέδιο για ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου και ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, με αφορμή την εισαγωγή νομοσχεδίου στη βουλή και στη συνέχεια συζήτησή του για ταχύτατη απονομή της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, έχει εισαχθεί στη βουλή και εντός των ημερών αναμένεται συζήτηση στην ολομέλεια ένα σχέδιο νόμου το οποίο αφορά ταχύτατη διεκπεραίωση και ταχίστη εκδίκαση υποθέσεων πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων αλλά και προσώπων που γενικά βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.
Αναμφίβολα, το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί μια πολύ μεγάλη τομή στα διοικητικά, δικαστικά και κοινωνικά πράγματα του τόπου, διότι δίνεται η δυνατότητα ταχύτατης έρευνας πολύ σοβαρών υποθέσεων αλλά και ταχίστης εκδίκασής τους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
Ως προς δε την ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης στις περιπτώσεις αυτές, στο νομοσχέδιο ορίζονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Άρθρο 4
2. Στις άνω υποθέσεις ο ορισμός δικασίμου από τον αρμόδιο εισαγγελέα γίνεται υποχρεωτικά κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σε ημέρα που δεν απέχει περισσότερο από δύο μήνες από την διαβίβαση σε αυτόν των εγγράφων.
Άρθρο 5
Διαδικασία
1. Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων του άρθρου 1 δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναβολής.
Άρθρο 5
Διαδικασία
1. Κατά την εκδίκαση των υποθέσεων του άρθρου 1 δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναβολής.
2. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, το δικαστήριο μπορεί να διατάξει τη διακοπή της δίκης για δεκαπέντε το πολύ ημέρες.
Άρθρο 8
Μεταβατικές διατάξεις
Υποθέσεις του άρθρου 1 που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας και σε οποιοδήποτε βαθμό συνεχίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

ΤΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Από όσα μπορεί κανείς να συνάγει μελετώντας το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο, με τις βελτιώσεις που τυχόν γίνουν κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στη βουλή, θα αποτελέσει και νόμο του κράτους, από δω και στο εξής η ελληνική πολιτεία και ο ελληνικός λαός θα μπορούν τάχιστα να βλέπουν το αποτέλεσμα τέτοιων υποθέσεων, δηλαδή συγκεκριμένα πολιτικά και αυτοδιοικητικά ή άλλα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης αν έχουν προβεί ή όχι σε πράξεις διαφθοράς.
Πιο αναλυτικά, μετά την έκδοση του νόμου, όσα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα δικαίως κατηγορούνται για πράξεις διαφθοράς και αυτό στη συνέχεια αποδειχθεί και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, τότε δια του νέου νόμου τα πρόσωπα αυτά δεν θα μπορούν πλέον να αποφεύγουν για πάρα πολλά χρόνια την τιμωρία τους ή τυχόν να παραγράφονται άνομες πράξεις τους, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (και αφού τάχιστα θα υπάρχει πλέον και τελεσιδικία), θα πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους.
Όμως, όσα πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα κατηγορούνται αδίκως και αυτό στη συνέχεια αποδειχθεί και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, τότε δια του νέου νόμου θα έχουν το ευεργέτημα να μη «σέρνεται» η υπόθεσή τους επί πάρα πολλά χρόνια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά αμεσότατα θα μπορεί να λάμπει η αλήθεια και τα πρόσωπα αυτά θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς χρονοβόρες εκκρεμοδικίες, να συνεχίζουν κανονικά και χωρίς πρόβλημα τον πολιτικό και κοινωνικό τους βίο.
Επίσης, η ταχίστη απονομή της Δικαιοσύνης θα είναι περισσότερο αποτρεπτική σε κάποιους κακόβουλους τύπους να στέλνουν ανώνυμες επιστολές στους Εισαγγελείς εναντίον αιρετών ή υποψηφίων αιρετών με ένα και μοναδικό σκοπό: Να εμποδίζουν την υποψηφιότητά αιρετών και υποψηφίων αιρετών ή να τους κρατούν ομήρους (δια της αργίας) αν τυχόν εκλεγούν, όπως ακριβώς, άλλωστε, έγινε και με την περίπτωση του Γιώργου Παπαθανασίου.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΚΗΣ
Όπως είναι γνωστό, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αισθανόμενος ότι αδίκως κατηγορείται αλλά και εξ αυτού του λόγου έχει τεθεί σε αργία χωρίς καν να έχει δικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεσή του, την περασμένη άνοιξη είχε ζητήσει την επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης που τον αφορά.
Σκοπός της ενέργειάς του αυτής ήταν να λάμψει συντομότερα η αλήθεια και να αποδειχθεί το δίκιο του αλλά και γρηγορότερα να επιστρέψει στα καθήκοντά του στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με τη θέληση των πολιτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο στις 14/11/2010.
Μετά από αίτημα, λοιπόν, του κ. Παπαθανασίου προς τις δικαστικές αρχές, η δίκη επρόκειτο να επισπευστεί (αρχικά ήταν να γίνει το 2012) και είχε προσδιοριστεί να γίνει στις 19/9/2011, δυστυχώς όμως με προχθεσινή απόφασή τους οι Δικαστές ανέβαλαν τη δίκη αυτή).

Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου αλλά και ο εκλεγμένος δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Παπαθανασίου αισθάνονται ότι με το νέο νομοσχέδιο που εισάχθηκε προς συζήτηση στη βουλή των Ελλήνων και που αναμένεται να έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, η Ελληνική Πολιτεία επιτέλους αναγνωρίζει τα λάθη της και επιχειρεί τώρα, έστω και καθυστερημένα, να τα διορθώσει.
Με βάση δε τα όσα αναφέρονται συνολικά στο νομοσχέδιο και με τις βελτιώσεις που τυχόν υπάρξουν, ώστε το Σ/Ν να αποτελέσει και νόμο του κράτους, ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου ζητά από την Ελληνική Δικαιοσύνη τη συντομότατη εκδίκαση της υπόθεσής του, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να του αποδοθεί το δίκιο και επιστρέψει πολύ γρήγορα στα δημαρχιακά καθήκοντά του.