Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μπάχαλο στα δημοτικά σχολεία

Μπάχαλο στα δημοτικά σχολεία

Αν πιστεύετε πως το μοναδικό «μπάχαλο» που συνέβη φέτος στα σχολεία, είναι αυτό με την έλλειψη βιβλίου… κάνετε λάθος! Τραγελαφικό είναι και το θέμα που προέκυψε με την ξένη γλώσσα!
Πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά είχε φθάσει εγκύκλιος σε όλα τα σχολεία, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές που θα πήγαιναν Ε΄ Δημοτικού θα έπρεπε να ψηφίσουν για το ποια γλώσσα θα επιλέξουν (Γαλλικά ή Γερμανικά)! Και αυτό έκαναν! Οι γονείς τους ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και αρκετοί ήρθαν σε συμφωνία με φροντιστήρια, στα οποία έγραψαν τα παιδιά τους! Όμως λογάριαζαν… χωρίς το υπουργείο!

Αφού έκλεισαν τα σχολεία, εστάλη νέα εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία… λόγω κρίσης, σε κάθε δημοτικό σχολείο θα πρέπει να υπάρχει μία δασκάλα δεύτερης ξένης γλώσσας. Έτσι θα έπρεπε να συνυπολογιστούν και οι επιλογές των μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού! Αποτέλεσμα; Σε αρκετά σχολεία ενώ οι μαθητές της Ε΄ είχαν αποφασίσει π.χ. για Γερμανικά, να τους ανακοινωθεί ότι τελικά θα κάνουν… Γαλλικά!
Έστω και αν αρκετά παιδιά είχαν ήδη ξεκινήσει φροντιστήριο Γερμανικών και βέβαια οι γονείς τους είχαν πληρώσει εγγραφή! Όσο για το Γυμνάσιο; Δεν φαίνεται να υπάρχει… σύνδεση με το Δημοτικό! Μπορεί κάποιος μαθητής που αναγκαστικά κάνει Γαλλικά στο Δημοτικό… να συνεχίσει με Γερμανικά στο Γυμνάσιο! Το μπάχαλο του μπαχάλου
 dete.gr