Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σκέφτονται να ρίξουν λάσπη στους φοιτητές


Σκέφτονται να ρίξουν λάσπη στους φοιτητέςΟχετό λάσπης σκέφτονται να ρίξουν -κάποιοι που «συχνάζουν» στα επιτελεία του δικομματισμού- στα στελέχη των φοιτητικών παρατάξεων που αντιδρούν δυναμικά στο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές μας, τόσο στη Συγγρού όσο και στην Ιπποκράτους, έχουν πανικοβληθεί από το ντόμινο ανακοινώσεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, μέσω των οποίων όλο και περισσότερες φοιτητικές οργανώσεις δηλώνουν την απόφασή τους να αγωνιστούν μέχρις εσχάτων για ανατροπή. Αυτό που τους ανησυχεί είναι ότι οι νεολαίοι μιλάνε για «κοινωνική συμμαχία» και «συναίνεση από τα κάτω». Θεωρούν ότι οι φοιτητές κάνουν σχεδιασμούς δημιουργίας ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου. Ο φόβος των ίδιων στελεχών μεγαλώνει, επιμένουν οι γνωρίζοντες, στην πιθανότητα να συντονιστούν οι φοιτητές με τους Αγανακτισμένους, που κατεβαίνουν στις πλατείες το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Όπως μας εξομολογήθηκαν οι άνθρωποί μας, αυτοί είναι οι λόγοι που έχουν πέσει ανεπίσημες προτάσεις να «εκτεθούν» τα πρωτοκλασάτα στελέχη των φοιτητών στην Κοινή Γνώμη με τρομερές κατηγορίες, για να αναχαιτιστούν πριν «φουντώσει» η εξέγερση. Θα μπορούσαν μάλιστα να «επιστρατευθούν» αρχικά κάποια «πρόθυμα blog» -από αυτά που ψάχνονται στα πηγαδάκια της παραπολιτικής- και στη συνέχεια (εάν δεν «περάσει») υπάρχουν και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, πολλούς σοβαρούς της πολιτικής δεν βρίσκουν σύμφωνους αυτές οι «μαύρες» τακτικές. Έμπειρα στελέχη επιμένουν, ότι έτσι κι αν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου κανείς δεν ξέρει ποιον θα πρωτοπάρει ο άνεμος. Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, την προειδοποίηση της ΔΑΠ Οικονομικού «Και να ξέρουν ότι αν υποψιαστούμε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα δυσκολευτούμε να θυμίσουμε σε όλους τους φοιτητές αλλά και στην υπόλοιπη, αντιδρούσα πανεπιστημιακή κοινότητα το παρόν και, κυρίως, το παρελθόν κάποιων εξ αυτών… Ονόματα μπλεγμένα σε σκάνδαλα, δημόσιες θέσεις με παχυλούς μισθούς, αδερφικές σχέσεις με γνωστούς μιζαδόρους της Βουλής και διάφορες άλλες «σκοτεινές» δραστηριότητες. Και τότε, καλά ξεμπερδέματα…». Και σίγουρα δεν είναι μόνο η ΔΑΠ Οικονομικού ικανή για τέτοιες «προειδοποιήσεις»…