Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το αλκοόλ, η αιτία θανάτου της Amy




Ανακοινώθηκε το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της 27χρονης σταρ. Αν και είχε απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά το 2008 και είχε κόψει το ποτό τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της, τελικά η υπερβολική ποσότητα αλκοόλ της κόστισε τη ζωή της.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, στο αίμα της Amy βρέθηκε πέντε φορές μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Τρεις μέρες πριν από τον θάνατό της η τραγουδίστρια φέρεται να είχε επιστρέψει σε μία αγαπημένη, επικίνδυνη και θανάσιμη συνήθειά της, το αλκοόλ. Δίπλα στο κρεβάτι της όπου βρέθηκε νεκρή, βρίσκονταν τρία άδεια μπουκάλια βότκα.


Οι αιτίες αποδίδονται στο γεγονός πως η Amy τις τρεις τελευταίες μέρες ήπιε απότομα πολύ μεγάλη ποσότητα για να μπορέσει να την αντέξει ο εξασθενημένος οργανισμός της.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το ανθρώπινο σώμα δέχεται φυσιολογικά 80mg αλκοόλ για κάθε δεκάλιτρο αίματος, στα 200mg το άτομο αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, ενώ στα 350 κινδυνεύει με θάνατο. Στο αίμα της Amy βρέθηκαν 416mg!