Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίση Γιώργου




            Στην Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε σήμερα το βράδυ προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεων, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ συμφώνησαν και αποφάσισαν από κοινού το σταμάτημα των κινητοποιήσεων, με μια μόνο επί της ουσίας προϋπόθεση: την άρση της επιστράτευσης.
           

Η πρόταση της ΑΣΚ-ΟΤΑ ήταν η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αίτημα όχι μόνο την άρση της επιστράτευσης αλλά και την αντιμετώπιση αυτών που οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν στο πετσί τους μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (εφεδρείες-απολύσεις, μισθολόγιο φτωχολόγιο κλπ). Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αν η πλειοψηφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ έβλεπε την επόμενη μέρα με δεδομένη την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, όπως αποτυπώθηκε στις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις, στη μεγάλη συμμετοχή τους στις Γεν. Συνελεύσεις και στις αποφάσεις που πήραν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων. Με τις θέσεις μας ήταν σύμφωνη και η Δ.Α.Σ. και τις ψηφίσαμε από κοινού.
           
Εξάλλου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πολλοί κλάδοι του δημοσίου και θα ακολουθήσουν και άλλοι την επόμενη εβδομάδα.

Η πλειοψηφία όμως (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) πήγαν σε μία προφανώς προσυνεννοημένη συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ κ. Χ. Καστανίδη και συμφώνησαν τη διακοπή των κινητοποιήσεων με αντάλλαγμα την άρση της επιστράτευσης και αφού προηγουμένως υπήρξε διαμεσολαβητική πρωτοβουλία με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, που λίγα εικοσιτετράωρα πριν έσερνε την ομοσπονδία στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία μας.

Εμείς δεν δεχτήκαμε να πάρουμε μέρος ούτε στη μεσολάβηση με τον κ. Καμίνη, ούτε και στην συνάντηση με τον κ. Καστανίδη γιατί θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από τη συνάντηση αυτή ουσιαστικά θα ήταν το κλείσιμο ενός ηρωικού αγώνα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να ικανοποιείται κανένα από τα κύρια αιτήματα για τα οποία σύσσωμος ο κλάδος δεκαεπτά μέρες τώρα έδωσε τον καλλίτερό του εαυτό.

Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν στο δρόμο του αγώνα για να αντιμετωπίσουν το εφιαλτικό μέλλον που έρχεται σύντομα.

Αθήνα 21-10-2011