Μήπως ήρθε η ώρα να στείλουν οι εργαζόμενοι στο διάολο τη ΓΣΕΕ & τους αργυρώνητους εργατοπατέρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού;
Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν είναι τωρινή απαίτηση του κεφαλαίου. Υπήρχε και πριν την κρίση, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την σωτηρία των κερδών της πλουτοκρατίας.
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ για δήθεν διαφωνία με την επιχειρούμενη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι κοροϊδία. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχει καθαρό μητρώο, είναι βεβαρημένο και είναι συνένοχη για την πολιτική που εφαρμόζεται.
Θυμίζουμε τα 70 λεπτά αύξησης που υπέγραψε η ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Θυμίζουμε ακόμη όταν ονόμαζε υπερφίαλες τις απαιτήσεις των εργατών για αυξήσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Θυμίζουμε ακόμη όταν ζητούσε 10% μερική απασχόληση, γιατί έτσι θα έσωζε τη σταθερή δουλειά.
Θυμίζουμε όταν έλεγε «ναι» στις απολύσεις αρκεί να...
εξηγούνται στους απολυμένους ο λόγος, η ανάγκη που τις επιβάλλουν.
εξηγούνται στους απολυμένους ο λόγος, η ανάγκη που τις επιβάλλουν.
Θυμίζουμε όταν έλεγε «ναι» στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
Δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης στον ΟΤΕ που μειώνει μισθούς και διευθετεί τον χρόνο εργασίας, από την ΟΜΕ-ΟΤΕ που η ΓΣΕΕ την χαιρέτισε και πανηγυρίζει γι΄ αυτήν. Ο λόγος που συμφώνησαν στις μειώσεις μισθών και στη δήθεν σωτηρία των θέσεων εργασίας είναι η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και η σωτηρία των κερδών της. Είναι ο ίδιος λόγος που η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ, που είναι απαίτηση των βιομηχάνων, του κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι στη γραμμή της. Είναι επικίνδυνοι για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να πετάξει από πάνω της τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες που διαπραγματεύονται και παραδίνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στην κερδοφορία των βιομηχάνων.
Να πάρει στα χέρια της την οργάνωση της πάλης, παντού σε όλους τους χώρους δουλειάς, με τη δημιουργία, επιτροπών, πυρήνων, που θα αποφασίζουν συλλογικά. Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να βάλλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ανατροπή της. Να κάνουμε πράξη το σύνθημα Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.