Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ - Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΦΤΑΣΕ - ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ; ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

                             ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Αποστόλης Λέινας
  

Έντονα τα προβλήματα που υπάρχουν στο Παλιό Ελατοχώρι εν όψει της έλευσης της χειμερινής περιόδου και του ανοίγματος της χιονοδρομικού κέντρου τον επόμενο μήνα. Οι επαγγελματίες της περιοχής που έχουν επενδύσει τα λεφτά τους στον πανέμορφο αυτόν τόπο και έχουν στήσει με πολύ μεράκι τις επιχειρήσεις τους, είναι προβληματισμένοι και ανήσυχοι, αφού έφτασε η περίοδος της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου και ακόμη δεν έχει γίνει καμιά εργασία και καμιά προετοιμασία και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου, η οποία στην ουσία δεν υφίσταται μετά από το γνωστό θέμα των χρεών και το Νοέμβριο πρέπει να γίνουν εκλογές για νέα διοίκηση, αλλά όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, λόγω των χρεών της εταιρίας, ενδέχεται να μην υπάρξει ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων. Οι επαγγελματίες ζητούν από το πρωτοδικείο να ορίσει τώρα ένα προσωρινό συμβούλιο.

 Από τον δήμαρχο Κατερίνης ζητούν να μάθουν τι πρόκειται να κάνει, αφού δεν έχουν καμιά απολύτως ενημέρωση μια και η χειμερινή περίοδος είναι ήδη εδώ και τα προβλήματα διογκώνονται συνεχώς.
Οι επαγγελματίες τονίζουν ότι δεν έχει γίνει ως τώρα καμία κίνηση από τους αρμόδιους, ότι δεν κινείται φύλλο, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, και φοβούνται το απεφευκτέο ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει φέτος καν το χιονοδρομικό κέντρο, κάτι που αν συμβεί θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλη την περιοχή. Αν δεν επανασυσταθεί η εταιρία, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει το χιονοδρομικό. 
  Οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στο χιονοδρομικό κέντρο είναι κατεστραμμένοι σε πολλά σημεία. Πότε θα επισκευαστούν; Όταν θα χειμωνιάσει για τα καλά; Προς τι αυτή η αδιαφορία για το στολίδι της Πιερίας που λέγεται παλιό Ελατοχώρι; Οι κάτοικοι έκαναν αγώνα για να συγχωνευθεί η περιοχή στο δήμο Κατερίνης, γιατί ο δήμος Πιερίων όπως έλεγαν ήταν φτωχός και δεν έγινε κανένα έργο στην περιοχή, αλλά μετά την ενσωμάτωση στο δημο Κατερίνης δεν έχουν δει απολύτως καμιά διαφορά. Υπάρχουν επιχειρήσεις στο Παλιό Ελατοχώρι που ως εκεί  ο δρόμος δεν έχει ακόμη ασφαλτοστρωθεί. Επίσης ζητούν από τον ΟΤΕ να επισπεύσει την επίλυση του θέματος με την παροχή γρήγορου ίντερνετ (DSL). Ότι γίνεται αυτόν τον καιρό στην περιοχή, γίνεται χάρις την αγάπη για τον τόπο μιας ομάδας εθελοντών, οι οποίο έχουν κάνει σημαντικό έργο στην πανέμορφη θέση "πηγή Κεραμίδα".


Πολλά τα προβλήματα και οι αρμόδιοι αδιαφορούν προκλητικά. Αποχετευτικό σύστημα δεν υπάρχει σε αυτόν τον τουριστικό οικισμό που τον επισκέπτονται κατά μέσο όρο 4.000 άνθρωποι το σαββατοκύριακο, όταν είναι ανοιχτό το χιονοδρομικό κέντρο. Αν υπάρξει εμπλοκή φέτος και δεν συνέλθουν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να βρεθεί άμεση λύση και δεν ανοίξει το χιονοδρομικό κέντρο, όπως φοβούνται οι επενδυτές της περιοχής, τότε θα υπάρξει απώλεια εσόδων πάνω από 4 εκ. ευρώ για το παλιό Ελατοχώρι και γενικότερα για την Πιερία.
Παρουσιάσαμε συνοπτικά σε πρώτη φάση ορισμένα από τα έντονα
προβλήματα που υφίστανται στο τουριστικό παλιό Ελατοχώρι και την έντονη ανησυχία που εισπράξαμε από την επαφή που είχαμε χθες με τους ανθρώπους που επένδυσαν από αγάπη στην πανέμορφη αυτή περιοχή, αλλά δεν έχουν δει ως τώρα κανένα ενδιαφέρον από τους αρμόδιους. Θα συνεχίσουμε.