Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Προκαλεί ο Μπεγλίτης με εμπρηστικές δηλώσεις για τις αποδοκιμασίες

Προκαλεί ο Μπεγλίτης με εμπρηστικές δηλώσεις για τις αποδοκιμασίες

   Το γεγονός ότι με την πολιτική τους έχουν φέρει τους πολίτες στα όριά τους, ούτε που πέρασε από το μυαλό του κ. Μπεγλίτη, ο οποίος βλέπει πίσω από τα γιουχαΐσματα παραστρατιωτικούς και παραθρησκευτικούς.

Για «εικόνα ντροπής» από «ορισμένους καθοδηγούμενους» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας τις χθεσινές αποδοκιμασίες έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου. Εξέφρασε επίσης τη θλίψη του, διότι, όπως είπε, τέτοιες συμπεριφορές γίνονται «ανεκτές και από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες μας βρίζουν συνεχώς».
«Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να καταδικάσουν φαινόμενα κοινωνικού και πολιτικού χουλιγκανισμού που δηλητηριάζουν την κοινωνία και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο σε εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Δεν πρέπει, με άλλα λόγια, να θρέψουμε ένα αυγό του φιδιού στη χώρα μας. Και χθες δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Άγιο Δημήτριο είδαμε ορισμένες τέτοιες συμπεριφορές. Είδαμε αυγά του φιδιού».
Ο κ. Μπεγλίτης απέδωσε τις χθεσινές αποδοκιμασίες σε «εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων», διαχωρίζοντάς τες από τις διαμαρτυρίες πολιτών που δυσανασχετούν από τα αποτελέσματα της κρίσης, που όπως είπε «είναι πολλές φορές δικαιολογημένες» και «απόλυτα κατανοητές».
«Αισθάνομαι θλίψη, να μην πω κατάθλιψη, για την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χθες», υπογράμμισε ο κ. Μπεγλίτης, προσθέτοντας ότι «δε μας φοβίζουν», και υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική για να βγει η χώρα από την κρίση.
«Μόνο μέσα από αυτή τη δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά, όσοι χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Είμαι απόλυτα σαφής και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».
Ο κ. Μπεγλίτης έκανε τις δηλώσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας εκατόν δεκαέξι νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.
«Βρίσκομαι σε ένα χώρο που εκφράζει μια άλλη Ελλάδα την Ελλάδα της προόδου την Ελλάδα της ελπίδας» δήλωσε ο υπουργός. Ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες και μέσα από τον εξορθολογισμό τους να διαμορφωθεί ένας στρατός πολύ πιο ευέλικτος και ισχυρός που να ανταποκρίνεται στις αμυντικές ανάγκες της χώρας.
Ο υπουργός θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.