Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «President», η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Δημητριάδη «Κύπρος 1974 - Η μεγάλη προδοσία», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πελασγός».
Ο δημιουργός του εκδοτικού οίκου «Πελασγός» Ιωάννης Γιαννάκενας, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, ζήτησε από όλους να σηκωθούν όρθιοι και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, αλλά και για τον ευπατρίδη στρατηγό Δημήτριο Δήμου, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε ενταφιασθεί στο κοιμητήριο Παπάγου.
Μετά την συγκινητική αυτή πράξη τιμής, χαιρέτησαν την εκδήλωση οι:
- Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974
- Κώστας Ανεμάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Κυπριακής Τραγωδίας 1974, του οποίου ο αδελφός Δημήτρης, στρατιώτης (ΔΒ) της ΕΛΔΥΚ, αγνοείται από τις 16 Αυγούστου 1974, μέχρι σήμερα.
- Ελένη Γρίβα, γενική γραμματέας του Συλλόγου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Οικογενειών Αγνοουμένων και Πεσόντων Κυπριακής Τραγωδίας. Ο αδελφός της Χρήστος, δεκανέας (ΕΜ) της ΕΛΔΥΚ αγνοείται από τις 16 Αυγούστου 1974 μέχρι σήμερα.
Ακολούθησε ο Αντώνης Δούλας, βετεράνος του 1974, ο οποίος έχει προλογίσει το βιβλίο. Πριν παραδώσει το βήμα στον συγγραφέα, ο κ. Δούλας κάλεσε τον Νίκο Αργυρόπουλο, ο οποίος παρέδωσε τιμητικά εκ μέρους του Συνδέσμου έναν μαύρο μπερέ στον συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Δημητριάδη. H συγκίνηση όλων ήταν ολοφάνερη.
Ο συγγραφέας στην ομιλία του ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην έρευνα και συγγραφή του βιβλίου, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Αναφέρθηκε με πολύ συγκίνηση στην εποποιία της ΕΛΔΥΚ και των άλλων πολεμιστών του 1974. Είπε χαρακτηριστικά ότι το βιβλίο γράφτηκε για να τιμήσει αυτούς που έπεσαν, αλλά και για αυτούς που πολέμησαν.
Στην συνέχεια ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, αναφέρθηκε στο «μεταίχμιο» μεταξύ του πολέμου και του θανάτου, λέγοντας χαρακτηριστικά, σήμερα υπάρχει ανάμεσα μας ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε σε αυτήν την «εκκρεμότητα» για περίπου 6 μήνες, και κάλεσε στο βήμα τον έφεδρο ανθυπολοχαγό των Λ.Ο.Κ. Δημήτρη Κοκκίνη, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε το 1974 και ήταν κρατούμενος στις φυλακές «Σεράι» των Τουρκοκυπρίων για περίπου 6 μήνες. Στον κ. Δημήτρη Κοκκίνη προσφέρθηκε το βιβλίο του Κώστα Δημητριάδη, τιμής ένεκεν.
Η ελληνοπρεπής αυτή εκδήλωση έληξε με τα εξής λόγια από τον εκδότη Ιωάννη Γιαννάκενα: «Πάντα να ονειρευόμαστε, να πιστεύουμε, να έχουμε την αιώνια την φλόγα την ελληνική, γιατί καλύτερες ημέρες θα έρθουνε, για ένα λόγο, γιατί είμαστε οι Έλληνες, και πάντα έρχονται καλύτερες ημέρες. Αρκεί να μην χαθούμε όλοι από την Πίστη».
Την εκδήλωση τίμησαν, ο παλαίμαχος ιερολοχίτης της δεκαετίας 1940-49 στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, οι βετεράνοι πολεμιστές Κύπρου υπολοχαγοί (ΠΖ) Ιωάννης Κόλλιας και Δημήτριος Σκούρας, οι στρατιώτες Σταύρος Ανδριόπουλος, Ευάγγελος Χόνδρος, Χρήστος Πανταζώνας, Γεώργιος Μπαλογιάννης, Λάμπρος Πετρέλης και Νικόλαος Αργυρόπουλος, η Αμαλία Χανδρινού, σύζυγος του πλωτάρχη Ελευθερίου Χανδρινού, κυβερνήτη του αρματαγωγού «Λέσβος», και αδελφή του πλοιάρχου Βασίλη Γαβριήλ, κυβερνήτη του υποβρυχίου «Γλαύκος», η Μαρία Καλμπουρτζή, κόρη του αγνοούμενου αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Στυλιανού Καλμπουρτζή, η Βίκυ Τσιάκα, σύζυγος του αγνοούμενου ταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Τσιάκα, η Βικτωρία Περσέχ, αδελφή του πεσόντα στρατιώτη (ΠΖ) Πιπεριάν Περσέχ, η αδελφή του αγνοούμενου στρατιώτη (ΠΖ) Αναστάσιου Κρατημένου, η σύζυγος και η κόρη του βετεράνου πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ Μιχάλη Χαζάπη, ο οποίος έφυγε από την ζωή πρόσφατα, καθώς και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Θανάσης Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης.
Μηνύματα συμπαραστάσεως έστειλαν οι στρατηγοί Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος (διοικητής ΕΛΔΥΚ στον «Αττίλα 2») και Σπυρίδων Δελής (υποδιοικητής ΕΛΔΥΚ στον «Αττίλα 1» και «Αττίλα 2»).