Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΑΣ"
Θα ξαναφορέσω το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα
Θα βγω στους δρόμους στις πλατέες
να διεκδικήσω ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Διεκδικώ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
Συμπληρώνονται σήμερα 28 χρόνια από την εξαγγελία του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για δημιουργία χωριστής «κρατικής» οντότητας στα κατεχόμενα από τον τούρκικο στρατό εδάφη της Πατρίδας μας. Στις 15 Νοεμβρίου 1983 το τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που βρισκόταν υπό Τουρκική κατοχή, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής του 1974, ανακηρύχθηκε αυθαίρετα και παρανόμως ανεξάρτητο κράτος.
Το τουρκοκρατούμενο τμήμα του νησιού μας αποκαλέστηκε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» κατά παράβαση του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, των θεμελιωδών κανόνων και αρχών του διεθνούς δικαίου. Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια αυτή με τα Ψηφίσματα 541/1983 και550/1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας και...
τη θεώρησαν νομικά άκυρη. Αυτή η μονομερής, προκλητική, παράνομη πράξη του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και της Άγκυρας αποτελεί μαύρη επέτειο για την Κύπρο και το λαό της. Ακόμα και σήμερα, ύστερα από είκοσι οχτώ ολόκληρα χρόνια, καμιά χώρα δεν αναγνώρισε το παράνομο αυτό μόρφωμα, εκτός από την δημιουργό του – την Τουρκία.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με απόφασή του στην 4η Διακρατική προσφυγή Κύπρου έναντι Τουρκίας η οποία εκδόθηκε το Μάιο του 2001 χαρακτήρισε το ψευδοκράτος ως «καθεστώς μαριονέτας». Επιπλέον στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου, το Ε.Δ.Δ.Α. αποφάσισε πως, λόγω της παρουσίας 30.000 Τούρκων στρατιωτών στο νησί, η διοίκηση στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κύπρου είναι μια υποτελής στην Τουρκία διοίκηση και η τελευταία ευθύνεται για τις πράξεις και παραλείψεις της. Σε αντίστοιχο λεκτικό και ύφος κινούνται και τα ψηφίσματα της Επιτροπής Υπουργών με το σημαντικότερο εκείνο της 24ης Νοεμβρίου 1983 λόγω της αποδοκιμασίας του στην ανακήρυξη της«Τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας ως της μοναδικής νόμιμης του νησιού. Τα Ηνωμένα Έθνη έπειτα εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να αναγνωρίζουν κυριαρχία της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την επικράτεια του νησιού.
Η μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου αποτελεί μέρος της τουρκικής επεκτατικής-εποικιστικής πολιτικής στο νησί για απόσχιση του κατεχομένου τμήματος και τελικώς επίσημη προσάρτησή του στην Τουρκία. Ακόμη και σήμερα η τουρκική πλευρά εμμένει σε συνομοσπονδία και λύση δύο κρατών. Εμμένει, στη νομιμοποίηση αποτελεσμάτων στρατιωτικής εισβολής και κατοχής. Εμμένει σε de facto διαχωριστικές, διχαστικές και ρατσιστικές διευθετήσεις.
«Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται».
Το κυπριακό φοιτητικό κίνημα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, δηλώνει για άλλη μια χρονιά παρών στις αντικατοχικές εκδηλώσεις και πορείες που διοργανώνονται από τους κατά τόπους συλλόγους του με απαίτηση την ανάκληση της παρανομίας και την απελευθέρωση της Κύπρου. Διατρανώνουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα κράτος, ένας λαός, μια κυριαρχία, αυτή της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας που επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια του νησιού. Ο κοινός αντικατοχικός αγώνας μας ενώνει. Διαμηνύουμε τέλος προς κάθε κατεύθυνση ότι ουδέποτε θα συμβιβαστούμε με τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, ουδέποτε θα αποδεχθούμε την αναγνώριση ενός παράνομου κατοχικού μορφώματος. Τα κατεχόμενα εδάφη είναι κομμάτι της Κύπρου και του Λαού της.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
15/11/2011
Θα ξαναρίξω τα μαλλιά μου πίσω15/11/2011
Θα ξαναφορέσω το ματωμένο πρόσωπο ανάποδα
Θα βγω στους δρόμους στις πλατέες
να διεκδικήσω ΛΕΥΤΕΡΙΑ