Έτσι για τον ιστορία ας δούμε τι έλεγε για το νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το non paper που μοίρασε χθες ο Ε.Βενιζέλος. Στο non paper περιγράφεται ο Λουκάς Παπαδήμος ως «άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα», ως άτομο «που δεν έχαιρε εκτιμήσεως στις Βρυξέλλες" και για τον λόγο αυτό δεν τον ήθελε ο Γ.Παπανδρέου!
Αποδομεί ολόκληρη την επιχειρηματολογία ότι τον Λ.Παπαδήμο τον ήθελαν στις Βρυξέλλες: «Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών (σ.σ.: του Ε.Βενιζέλου) είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο. Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων».
Και βέβαια ως τραπεζίτης ήταν κατά του «κουρέματος»: «Επίσης, όπως θυμάστε, αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες. Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεωρεί πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή η Διεθνής Ένωση Τραπεζών».
Δηλαδή τον περιγράφουν καθαρά ως άνθρωπο των τραπεζών και των ΜΜΕ, δηλαδή διαπλεκόμενο, ο οποίος δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης στις Βρυξέλλες! Και αυτό τον άνθρωπο, τον έκαναν πρωθυπουργό! Να τον χαίρονται!
Βέβαια, το non paper μοιράστηκε σε μία στιγμή που είχε ναυαγήσει η υποψηφιότητά του και προσπαθούσε να δικαιολογηθεί το ναυάγιο, αλλά και να στοιχειοθετηθεί ότι δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό ο Ε.Βενζέλος. Που να ήξερε την επόμενη ημέρα ότι θα γινόταν πρωθυπουργός ο διαπλεκόμενος που δεν το ήθελαν οι Βρυξέλλες και το ΔΝΤ!
Το non paper το βρήκαμε στο protothema.gr, στο οποίος γράφονταν – μεταξύ άλλων - και τα κατωτέρω:
-Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση άνθρωπο σχετιζόμενο με το τραπεζικό σύστημα ως πρωθυπουργό . Ούτε άνθρωπο που φανερά προτιμούσαν πολλά ΜΜΕ.
-Τον Ιούνιο, όταν του προτάθηκε να γίνει υπουργός Οικονομικών (σ.σ.: του Ε.Βενιζέλου) είχε αντιπροτείνει τον Λουκά Παπαδήμο. Τα μηνύματα από Βρυξέλλες και ΔΝΤ δεν ήταν ενθαρρυντικά για Παπαδήμο. Το αντίθετο. Θυμούνταν ότι ήταν Διοικητής της ΤτΕ όταν μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με εξωραϊσμό των στατιστικών στοιχείων.
-Επίσης, όπως θυμάστε, αρθρογράφησε πριν λίγες ημέρες στο διεθνή και ελληνικό Τύπο κατά της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου που μειώνει το δημόσιο χρέος κατά τρόπο ενοχλητικό για τις τράπεζες. Άρα, τάχθηκε κατά μιας απόφασης που η ευρωζώνη θεωρεί πολύ σημαντική και την οποία αναγκάστηκαν τελικά να δεχθούν και η ΕΚΤ και το IIF, δηλαδή η Διεθνής Ένωση Τραπεζών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr