Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ Π.Ο.Λ. - ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ …ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ!


30 άτομα εκπαιδεύτηκαν στην παραδοσιακή κούκλα
Πάνω από τριάντα άτομα εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή παραδοσιακής κούκλας σε ταχύρρυθμο σεμινάριο που έγινε στο Λιτόχωρο. Και ανάμεσα στις τόσες γυναίκες ήταν, προς τιμήν του, και ένας άνδρας.

Επρόκειτο για ένα όντως ενδιαφέρον όσο και πρωτότυπο σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακής κούκλας που διοργάνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον Π.Ο.Λ. το τριήμερο 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στο Λιτόχωρο.
ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τα μαθήματα γίνονταν πρωί και βράδυ, ανάλογα δηλαδή με τον χρόνο που είχαν και επέλεγαν οι εκπαιδευόμενοι, γι αυτό και είχαν εξαρχής συγκροτηθεί δύο ομάδες. Η μία ομάδα λειτουργούσε από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι ενώ η δεύτερη ομάδα λειτουργούσε από τις 5:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ.
Οι εκπαιδευόμενες αλλά και ο μοναδικός άνδρας που συμμετείχε στο σεμινάριο κατάφεραν και καταρτίστηκαν μέσα σε ένα τριήμερο και μάλιστα κατασκεύασαν και κούκλες οι οποίες δεν αποκλείεται να αποτελέσουν και μέρος μιας έκθεσης κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα άλλωστε και με την επιθυμία που εκφράστηκε δημόσια από τις δυο υπεύθυνες του προγράμματος.
Εισηγήτρια και υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Βαρβάρα Γκέκα η οποία, επιπρόσθετα, είχε και την ενδυματολογική επιμέλεια ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κ. Ελευθερία Κίτσιου.
Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Μ.ΤΣΙΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΕΣ
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, καθώς και η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, επισκεπτόμενοι τα τμήματα των σεμιναρίων εξέφρασαν τη χαρά τους για το ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής στο σεμινάριο (υπήρξε σημαντική ανταπόκριση με μόλις μια ανακοίνωση που εκδόθηκε).
Ευχαρίστησαν τις εκπαιδεύτριες για την παρουσία τους, ευχαρίστησαν τις συμμετέχουσες και τον συμμετέχοντα για το ενδιαφέρον τους και τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι από τέτοιου είδους σεμινάρια υπηρετείται και μεταλαμπαδεύεται η παράδοση, αναδεικνύεται δε και διαδίδεται προς όφελος όχι μόνο εκείνων που την υπηρετούν αλλά και ευρύτερα προς όφελος του συνόλου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο οι συμμετοχές ήταν όχι μόνο από τον δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά από ολόκληρη την Πιερία και συγκεκριμένα συμμετείχαν, από διάφορα μέρη του νομού, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων καθώς και εκπαιδευτικοί.