Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

"Θερμό" το κλίμα στα πανεπιστήμια


"Θερμό" το κλίμα στα πανεπιστήμια 

  Οι επικείμενες εκλογές για τα μέλη των νέων συμβουλίων διοίκησης πυροδοτούν εκ νέου το κλίμα στα πανεπιστήμια.
Σε συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) και των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) ξεκαθάρισε πως εάν δεν έχουν συσταθεί τα νέα διοικητικά συμβούλια μέχρι τον Ιανουάριο, θα διακοπεί η χρηματοδότηση.

Τα πανεπιστήμια αντιδρούν στις εκλογές και στην εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να προσφύγουν στα ακυρωτικά δικαστήρια.
Οι ανακοινώσεις των ιδρυμάτων κατά των εκλογών διαδέχονται η μία την άλλη, τονίζοντας ότι η υπουργός παρενέβη στις διαδικασίες και διόρισε επιτροπές ακόμη και σε πανεπιστήμια που είχαν ήδη συγκροτήσει τις δικές τους.
Οι καθηγητές τόνισαν, επίσης, ότι πρέπει να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για τα κριτήρια που αφορούν τις συγχωνεύσεις τμημάτων και ζητούν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την τύχη του προσωπικού των τμημάτων που θα συγχωνευθούν.
Η κ.Διαμαντοπούλου τόνισε από την πλευρά της ότι είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα διευκολύνουν τα ιδρύματα στην εφαρμογή του νόμου και ενημέρωσε τις ομοσπονδίες ότι το θέμα του μισθολογίου τους θα συζητηθεί με το υπουργείο Οικονομικών μετά τον προϋπολογισμό.