Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ




   Ξεκίνησαν σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης - μεταβατικής - υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Μια κυβέρνηση με 49 μέλη, που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με ημερομηνία λήξης την 19η Φεβρουαρίου 2012!
Η χώρα μας χρεοκοπεί, οι έλληνες φορολογούμενοι στενάζουν από τις συνεχόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, ο ιδιωτικός τομέας βάζει λουκέτα και στέλνει κόσμο στο ταμείο ανεργίας και το νέο κυβερνητικό σχήμα θα μας επιβαρύνει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το μήνα για συμβούλους, γραμματείς, ασφάλεια, μετακινήσεις κ.ο.κ. Την ίδια ώρα, στην Ιταλία, ο μεταβατικός πρωθυπουργός θα σχηματίσει κυβέρνηση με όχι πάνω από 15 μέλη και όλα τεχνοκράτες! Άλλη αντίληψη, σύγχρονη διαχείριση, μεθοδική αντιμετώπιση, ευρωπαϊκή προσέγγιση και ανθρώπινη στοχοπροσήλωση. Διαφορά αντίληψης και αντιμετώπισης μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Στην Ελλάδα μας, σκοτώνουν το ελληνικό όνειρο! Συγκρούεται το παλιό με το νέο! Δε μπορούν να αντιληφθούν τις απαιτήσεις του λαού και θεωρούν ότι ο συνωστισμός σε κυβερνητικούς θώκους, έστω και για μήνες, θα εξυπηρετήσει τις προσωπικές τους ανασφάλειες. Γίνονται πρωταγωνιστές ενός δράματος που θα φέρει σκληρά μέτρα, απολύσεις, λουκέτα, έντονη ανασφάλεια και εγκληματικότητα. Ο φρέσκος αέρας δεν υπάρχει. Ήταν μια ευκαιρία – πρόκληση για τον τραπεζίτη πρωθυπουργό να βάλει όρους στο ‘’μεταβατικό παιχνίδι’’… Δεν τα κατάφερε, ξεκινά με αρνητικό πρόσημο.
Η Ευρώπη σκληραίνει τη στάση της και δεν προχωρά, μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην κοπή ευρώ. Οι ηγέτες της, Μέρκελ – Σαρκοζί δε διαισθάνονται την κρισιμότητα της στιγμής στην Ε.Ε. Η συμπεριφορά και η στάση τους δείχνουν την πρόθεσή τους για μελλοντικό διαχωρισμό Βορρά – Νότου στην Ευρώπη. Έρευνες αποδεικνύουν ότι σε βάθος πενταετίας, οι χώρες του Νότου θα φτωχύνουν κατά 30%, η Ελλάδα κατά 50% και οι χώρες του Βορρά κοντά στο 15%. Φτώχεια παντού! Έλλειψη στρατηγικής και κοινού συντονισμού σ’ όλα τα επίπεδα. Από την άλλη μεριά, βρήκαν ευκαιρία οι λαϊκιστές και ανεύθυνοι προπαγανδιστές στην Ελλάδα να μιλούν για επιστροφή στη δραχμή! Θα είναι το μοιραίο λάθος και η καταστροφή της πατρίδας μας.
Οι πατριώτες Έλληνες έχουν ευρωπαϊκή συνείδηση και συναισθάνονται το βάρος της ατομικής τους ευθύνης και των επιλογών τους στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές! Εκεί που θα συγκριθούν το παλιό με το νέο! Εκεί που θα αποφασισθεί η πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή η απομόνωση! Εκεί οπου θα κριθούν οι επιλογές του μέλλοντος και οι συμπεριφορές και τακτικισμοί του παρελθόντος! Οι πατριώτες έλληνες δε λοξοκοιτάμε. Είμαστε σίγουροι για τη στάση μας και βέβαιοι για τις επιλογές μας! Θα συντρίψουμε το παρελθόν και θα χαράξουμε το μέλλον της νέας γενιάς! Ξεκινά μια άλλη εποχή!
Η Ελλάδα της Ευρώπης προσδοκά και απαιτεί το σεβασμό και την αλληλεγγύη των εταίρων της. Με σύνεση και συνεργασία θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα επιτρέψουμε στο λαό μας το δικαίωμα στο ελληνικό όνειρο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ