Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011


Πόσο επηρεάστηκε ο Τύπος από το κλείσιμο της News of the World ...


Μια νέα έρευνα για το αναγνωστικό κοινό της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός ατόμων σταμάτησε να διαβάζει Κυριακάτικες εφημερίδες από τότε που έκλεισε η News of the World λόγω του σκανδάλου με τις υποκλοπές.

Τα ...

στατιστικά που ανακοίνωσε η National Readership Survey (NRS) είναι τα πρώτα επίσημα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από τις 10 Ιουλίου, όταν και έκλεισε η εφημερίδα και μαρτυρούν πως οι πρώην αναγνώστες της δεν προτίμησαν κάποιο άλλο ανταγωνιστικό φύλλο.

Η News of the World τα τελευταία 50 χρόνια είχε τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα κάθε Κυριακή και ο φετινός μέσος όρος από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο ήταν 7,217,000 ενήλικοι αναγνώστες. Από αυτούς, το 60% (4,342,000) δεν διάβαζε κάποια άλλη εφημερίδα κι από αυτούς που το έκαναν, το 16% διάβαζε επίσης τη Sunday Mirror, το 11% Mail on Sunday, το 9% The People και το 6% Daily Star Sunday. Ωστόσο, φαίνεται πως πολλοί από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια αναγνώστες «παράτησαν» μαζικά την αγορά εφημερίδας.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 και από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους (μετά το κλείσιμο της εφημερίδας δηλαδή) παρατηρείται μια πτώση της τάξης του 17% στην αναγνωσιμότητα εφημερίδων η οποία μεταφράζεται σε 3,362,000 φύλλα.

Αν η News of the World βγει από την «εξίσωση» τότε οι εναπομείνασες Κυριακάτικες εφημερίδες σημείωσαν αύξηση μόνο 6% με τις μεγάλες κερδισμένες να είναι οι Sunday Mirror (αύξηση 21%) και Daily Star Sunday (αύξηση 32%).
mediagate.gr