Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ''ΑΡΤΟ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ'' ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης "Άρτος ο Επιούσιος" επισκέφτηκαν στις 21/12/2011 μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του 3ου γυμνασίου Κατερίνης συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Τα παιδιά συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό με το οποίο αγόρασαν μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου και μακαρόνια τα οποία και έδωσαν στους υπευθύνους ιερείς των συσσιτίων .Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου που κάλυψε την μετακίνηση των μαθητών.                                                                           Το έργο που προσφέρεται στο χώρο αυτό είναι τεράστιο. Καθημερινά ετοιμάζονται 220 μερίδες οι οποίες διοχετεύονται μέσα στην πόλη σε συνδημότες μας που ζουν σε συνθήκες φτώχιας, χάρη στην αγάπη των συμπολιτών μας και ειδικότερα των εθελοντριών που καθημερινά βρίσκονται στα συσσίτια για να μαγειρέψουν και να ετοιμάσουν το φαγητό. Ο πατήρ Κυριάκος ενημέρωσε τα παιδιά για το έργο των συσσιτίων που βασίζεται στην αγάπη και τον εθελοντισμό, και τα ίδια τα παιδιά συμμετείχαν στη διαδικασία συσκευασίας του φαγητού.
Σκοπός της επίσκεψης είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων,να βγουν από τον ατομισμό τους και να σκεφτούν και τους άλλους, αυτούς που έχουν ανάγκη.
Δυστυχώς φέτος η κρίση έχει αγγίξει πολλές οικογένειες και  πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη από τα απαραίτητα ,με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μπορούν να σκεφτούν τους άλλους και να νιώσουν την χαρά της προσφοράς. Τα παιδιά χαίρονται όταν συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, είναι συγκινητική η συμμετοχή τους.
Ο πάτερ Κυριάκος μετέφερε την συγκίνηση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας για την πρωτοβουλία των παιδιών του 3ου Γυμνασίου και συνεχάρη τα παιδιά για την ενέργειά τους να συγκεντρώσουν χρήματα και να προσφέρουν στο συσσίτιο.
Στην συνέχεια οι μαθητές έκαναν επίσκεψη και στο εκκλησιαστικό γηροκομείο και αφού ενημερώθηκαν απο την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό για την λειτουργία του Γηροκομείου,έψαλλαν τα κάλαντα μέσα σε κλίμα συγκίνησης,έδωσαν και πήραν ευχές για χρόνια πολλά και καλές γιορτές !!!