Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αναβρασμός μετά τον θάνατο του Βορειοκορεάτη ηγέτη - "Ψυχραιμία" συνιστά η Ομάδα των 6


Image

   Αναταραχή στα όρια πανικού προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ σε χώρες της «Ομάδας των 6» που συμμετείχαν σε συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό της Βορείου Κορέας.
Τους Νοτιοκορεάτες πολίτες προσπάθησε να καθησυχάσει ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, μετά την είδηση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο πρόεδρος Λι Μιούνγκ-Μπακ ζήτησε από τους κατοίκους της χώρας του να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους...


 Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που προκλήθηκε, ήταν ότι η Σεούλ έσπευσε να ανακοινώσει πως βιομηχανικό πάρκο που χειρίζονται από κοινού Βόρειος και Νότιος Κορέα, λειτουργεί κανονικά. Στο πάρκο περίπου 100 μικρές και μεσαίες νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις λειτουργούν εργοστάσια, χρησιμοποιώντας βορειοκορεατική έκταση και εργατικό δυναμικό.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις πληροφορίες που σχετίζονται με τον θάνατο του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Διατηρούμε τις δεσμεύσεις μας για σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και για την ελευθερία και ασφάλεια των συμμάχων μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζ.Κάρνεϊ, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία.

Ανησυχία και στην Ιαπωνία, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας συγκάλεσε ομάδα διαχείρισης κρίσης μετά το άκουσμα της είδησης.

Τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας μετέδωσαν την είδηση του θανάτου του Κιμ-Γιονγκ Ιλ, ωστόσο, το Πεκίνο -η χώρα με τις περισσότερες εμπορικές σχέσεις με τη Β.Κορέα- δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr