Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!


ΛΑΪΚΗ -ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΒΑΤΑΝ- ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο για την επιβολή του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, στέλνοντας μαζικά στις λαϊκές οικογένειες, λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι διαφορετικά θα διακόψει το ρεύμα.

Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν πρέπει να περάσει!


Λενε ψέματα!
* Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν από το χαράτσι,
όπως και τα υπόλοιπα φορολογικά μέτρα, δεν προορίζονται για τους
μισθούς, τις συντάξεις και, γενικότερα, τις λαϊκές ανάγκες, αλλά για τα
δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων.
* Το μέτρο δεν είναι προσωρινό. Είναι μόνιμο. Ετοιμάζουν και νέες
αυξήσεις στη ΔΕΗ [ 19% από 1/1/2012.]

Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό,
όπως και το άλλο της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα μας. Επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον εργαζόμενο του οποίου ο μισθός συνεχώς μειώνεται, το χαμηλοσυνταξιουχο, τον άνεργο, το φτωχό αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο. Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, και τα ξενοδοχεία.
*Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να μην πληρώσουμε το χαράτσι, ξεχωρίζοντας το από τον υπόλοιπο λογαριασμό. * Απαιτούμε από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ να δεχτούν την πληρωμή του
λογαριασμού μας χωρίς το χαράτσι. *Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τις Αυτόματες Ταμιακές Μηχανές [ΑΤΜ] τραπεζών, κλπ, για να πληρώσουμε μόνο το ρεύμα και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι και να καταθέσουμε μετά την απόδειξη στη ΔΕΗ.

ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ.

Οργανώνουμε τη δράση μας για να μην τολμήσει κανένα συνεργείο να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Όλοι στο Βαταν και το Μυλαύλακο γινόμαστε μια γροθιά. Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει, κανένας να μην βρεθεί μόνος απέναντι στον εκβιασμό και την αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε, κανένας να μην μείνει χωρίς ρεύμα! Ήδη μια σειρά σωματεία, μαζικοί φορείς, συσπειρώσεις, λαϊκές
επιτροπές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονίες, οργανώνουν
συλλογικά τη λαϊκή αντίσταση.

Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να τιμωρήσουμε αυτούς που την υπηρετούν.

Η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μας όπλο. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Τώρα είναι η ώρα! Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να το κόψει από κανέναν.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΑΤΑΝ – ΜΥΛΑΥΛΑΚΟΣ