Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011


«Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είναι τραμπούκοι»...


Οργισμένο άρθρο κατά του Νικολά Σαρκοζί και της Άνγκελα Μέρκελ δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, η οποία τους χαρακτηρίζει «τραμπούκους» και υποστηρίζει ότι «δαιμονοποίησαν την Ελλάδα», σε ένα... -όπως φαίνεται- ακόμη επεισόδιο στον γαλλοβρετανικό πόλεμο που πλέον βάζει στο παιχνίδι και την Ελλάδα!...


Ξεκινώντας το επιθετικό άρθρο με αναφορά στον Παπανδρέου ο οποίος «δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα πικρό χαμόγελο, παρακολουθώντας την απόλυτη απομόνωση του Ντέιβιντ Κάμερον στον απόηχο του βέτο στη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι Financial Times τονίζουν ότι η περιφρόνηση στον Βρετανό πρωθυπουργό θα θύμισε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό «το σφυροκόπημα που είχε υποστεί ο ίδιος» στις Κάννες όταν «δέχτηκε ταπεινωτικές επιπλήξεις και στάλθηκε πίσω στην πατρίδα του για να αποσύρει το δημοψήφισμα και να παραιτηθεί».

Η οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια σε «κανόνα των υπαγορεύσεων» που ισχύει στην ευρωζώνη και κάνει λόγο για «δικαιοσύνη του νικητή» που επιβάλλουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ στην Ελλάδα.

Κάνοντας λόγο για πλεονεκτήματα της στάσης του Κάμερον, οι Financial Times αναφέρονται στις ελληνικές τράπεζες τονίζοντας ότι δεν ήταν μέρος του «ελληνικού προβλήματος» αλλά αντιμετωπίζουν τώρα σοβαρές δυσκολίες λόγω της δημοσιονομικής δυστροπίας που επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, οι Financial Times σημειώνουν πως «οι Έλληνες καταθέτες έχουν επιδείξει έναν αξιοσέβαστο βαθμό ψυχραιμίας, καθώς κλιμακώνεται η κρίση. Αν και έχουν παρατηρηθεί αισθητές εκροές, δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές αναλήψεις όπως είχαν γίνει στην Northern Rock» και αναφέρονται σε «κακοδιαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης από τους Ευρωπαίους ηγέτες».

«Αποτυγχάνοντας να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα στην αρχή του, σε συνδυασμό με τις τραμπούκικες τακτικές του, το δίδυμο Μερκοζί έχει οδηγήσει τους πολίτες των 27 μελών της Ε.Ε. σε ένα επίπεδο που δεν φαντάζονταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους, πριν 12 μήνες» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα προτείνοντας «να αναζητήσουμε την ουσία και το όραμα της συμφωνίας που πέτυχαν οι 26 στις Βρυξέλλες» πίσω από τη διαμάχη με τον Κάμερον.

«Ίσως τότε μπορέσουμε να συγχωρέσουμε τον κ. Παπανδρέου που υπερασπίστηκε την δημοκρατία και δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον κ. Κάμερον που υπερασπίστηκε τις τράπεζές του» καταλήγει το επιθετικό δημοσίευμα.