Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Πασίγνωστος μουσικός μπλεγμένος σε κύκλωμα με κοκαΐνη

Πασίγνωστος μουσικός μπλεγμένος σε κύκλωμα με κοκαΐνη


  Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών έχει μπει πασίγνωστος μουσικός. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει σκιά του, καθώς το όνομά του φιγουράρει στην αρχηγική τριάδα μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών, το οποίο τροφοδοτεί με κοκαΐνη τα «ακριβά σαλόνια» της Αθήνας. Ο καλλιτέχνης, που κατά καιρούς εμφανίζεται με κορυφαία ονόματα του πενταγράμμου στις μεγάλες πίστες της πρωτεύουσας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, στη διακίνηση και την πώληση του «λευκού θανάτου».


Ο ψηλός, εμφανίσιμος άντρας, που έχει μεγάλη ζήτηση στο γυναικείο φύλο, βρίσκεται στα υψηλά κλιμάκια της συμμορίας. Μαζί με άλλα δύο άτομα αλβανικής καταγωγής έχει στρατολογήσει πολλά «βαποράκια», τα οποία μοιράζουν την πραμάτεια τους σε επώνυμους πελάτες τους. Αλλωστε τα παχυλά πορτοφόλια των γνωστών του ήταν ο βασικότερος λόγος που ώθησε τον μουσικό να ασχοληθεί με αυτό το παράνομο… σπορ. Οι γνωριμίες του από τον χώρο της νύχτας αλλά και από το καλλιτεχνικό στερέωμα ήταν η βάση για να γίνει έμπορος ναρκωτικών.


Ο ρόλος του

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές, αν καταφέρουν να περάσουν χειροπέδες στον όμορφο μουσικό, η σύλληψή του θα προκαλέσει πάταγο στην κοσμική Αθήνα αλλά και στον χώρο της νύχτας. Λόγω της δουλειάς του ως μουσικού, έχει γνωριμίες με άτομα της high society, που διαθέτουν «βαριά» πορτοφόλια, οπότε -όπως λένε οι πληροφορίες- εκείνος έχει αναλάβει εκ μέρους της σπείρας τις διασυνδέσεις με όλους εκείνους που διαθέτουν το χρήμα για να αγοράσουν υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη.

Επίσης μέσα στα «καθήκοντα» του πασίγνωστου μουσικού είναι και η εποπτεία της πιάτσας. Ελέγχει ο ίδιος την «αγορά» κάνοντας βόλτες σε high περιοχές της πρωτεύουσας,, με το μαύρο τζιπ του με τα φιμέ τζάμια, ώστε να διαπιστώνει ιδίοις όμμασι αν όλα πάνε καλά και οι υψηλοί πελάτες του συνεχίζουν να εφοδιάζονται με τον «λευκό θάνατο» κάνοντάς τον ακόμη πιο πλούσιο. Φυσικά ο ίδιος ποτέ δεν θα ακουμπήσει ούτε γραμμάριο κόκας σε δημόσιο χώρο, καθώς γι’ αυτή τη δουλειά υπάρχουν τα «βαποράκια» της σπείρας, που τα έχει στρατολογήσει ο μουσικός με τους συνεργούς του.

Τα τζιπ

Εγκυρες πληροφορίες λένε ότι η ΕΥΠ ήταν η υπηρεσία που είχε την αρχική πληροφορία για τη δραστηριότητα της σπείρας, η οποία αποτελείται από δύο Αλβανούς και τον πασίγνωστο μουσικό, που κυκλοφορούν με θηριώδη αμερικανικά τζιπ. Μάλιστα η συγκεκριμένη συμμορία φαίνεται ότι διαθέτει άκρες ακόμα και στη μαφία που ελέγχει τη βαλκανική χερσόνησο και εισάγει ποσότητες κοκαΐνης στην Ελλάδα. Η κόκα που μοιράζει η συμμορία με τα τζιπ είναι υψηλής καθαρότητας, καθώς προορίζεται για απαιτητικούς πελάτες που μπορούν να πληρώνουν 100 ή και 130 ευρώ το γραμμάριο της «λευκής σκόνης».

Τα δρομολόγια της σπείρας στην Αθήνα είναι συγκεκριμένα και έχουν αποκωδικοποιηθεί από τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. Στέκι τους είναι συγκεκριμένο σημείο της πλατείας Κολωνακίου, όπου τα «βαποράκια» τους παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τις παραγγελίες που έχουν δεχτεί μέσω των κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και τα «βαποράκια» της σπείρας είναι καλοντυμένα και κυκλοφορούν επίσης με καλά αυτοκίνητα, ώστε να μη δίνουν στόχο στους αστυνομικούς. Το άλλο πόστο της σπείρας με τα πολυτελή τζιπ είναι τα βόρεια προάστια, κυρίως στην πλατεία της Κηφισιάς. Και εκεί συναντιούνται με τους ανθρώπους τους που έχουν αναλάβει στη συγκεκριμένη περιοχή τη διακίνηση της κόκας.

ΣΕ «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΜΕ ΣΕΡΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Οι πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν πως η συμμορία με τα θηριώδη αμερικανικά τζιπ μέσω των Αλβανών που είναι ενταγμένοι στους κόλπους της έχει αναπτύξει σχέσεις και με τη μαφία του Mαυροβουνίου, η οποία έχει «ανοιχτή γραμμή» με τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής. Ακόμη υπάρχουν βάσιμες υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. ότι ίσως η σπείρα έχει διασυνδέσεις και με τη μαφία στη Σερβία και φέρνει την υψηλής καθαρότητας κόκα από εκεί, μέσω του πολυδαίδαλου κυκλώματος στο Mαυροβούνιο.

Αλλωστε πρόσφατα αποδείχτηκε πως η συγκεκριμένη μαφία «ξέπλενε» τα χιλιάδες ευρώ από τους τόνους κοκαΐνης που διακινούνται στη Γηραιά Ηπειρο, μέσω τεσσάρων φοιτητών από τη Σερβία, που σπούδαζαν στην Ελλάδα, οι γονείς των οποίων έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της μαφίας του Mαυροβουνίου. Οι τέσσερις φοιτητές συνελήφθησαν πρόσφατα από την Ασφάλεια, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που εξαπέλυσε στα νότια προάστια της Αττικής.

Espressonews.gr