Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το καλύτερο ... ανέκδοτο : Σ.Δήμας προς Α.Νταβούτογλου: "Βρες τους εμπρηστές"





Image 
  Η χρονιά κλείνει με το καλύτερο ... ανέκδοτο από τον Σταύρο Δήμα, υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου: Ζήτησε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις Γιλμάζ γιατί "Ενόσω το θέμα των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ παραμένει αδιερεύνητο δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.







Το τηλεφώνημα έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου ΥΠΕΞ για να προσκαλέσει τον κ. Δήμα στην ετήσια Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, που συνεχίζεται αύριο στην Αδριανούπολη.





Ο κ. Δήμας, αναφερόμενος στο ζήτημα των δηλώσεων Γιλμάζ είπε στον Τούρκο υπουργό ότι «η διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς μας σχέσεις» για να συμπληρώσει ότι το θέμα αυτό, «ενόσω παραμένει αδιερεύνητο, δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών».
Είμαστε βέβαιοι ότι ο Α.Νταβούτογλου, αμέσως θα επιληφθεί της υπόθεσης και θα οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τις μυστικές υπηρεσίες και τους πράκτορες της ΜΙΤ που έκαιγαν την Ελλάδα!



Πάντως τουλάχιστον ο Σ.Δήμας απέρριψε την πρόσκληση του Τούρκου θεωρητικού του νεο-οθωμανισμού "λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων".
Κάτι είναι κι αυτό...