Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» αναζητά χορηγούς και υποστηρικτές



Για να ενισχύσει τα παιδιά που στηρίζει
Μέσα στον Δεκέμβριο θα πραγματοποιήσει και μια σειρά εκδηλώσεων
ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί”



Μια ξεχωριστή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη κοινωνική – ανθρωπιστική δραστηριότητα πραγματοποιείται στην Κατερίνη μέσα από προγράμματα που εφαρμόζει ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Πρόκειται για δραστηριότητα υπέρ ορφανών, εγκαταλειμμένων και παιδιών σε κίνδυνο, πρόκειται για μια δραστηριότητα η οποία, όπως έχει αποδειχθεί, συχνά διαχέεται και πέρα από τα όρια μιας πόλης, ενός νομού ή και της χώρας.

Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», σύλλογος που ποτέ δεν ήταν στατικός, εδώ και 18 χρόνια δεν αρκείται σε όσα κατόρθωσε να κάνει μέχρι τώρα αλλά συνεχώς διευρύνει τις δραστηριότητές του, υπερβαίνει προβλήματα, εμπόδια και σύνορα και συνεχίζει να προσφέρει, ακόμη και σήμερα που υπάρχει πρωτοφανής οικονομική κρίση.
Ασταμάτητη η δραστηριότητα του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»
Κάποιοι από τους πρωτεργάτες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» είναι άνθρωποι που έζησαν δύσκολες καταστάσεις σε εποχές εξαιρετικά αντίξοες για την Ελλάδα, εποχές κατοχής, εμφυλίου πολέμου αλλά και εποχές μεταπολεμικής περιόδου. Κάποιοι από αυτούς γνώρισαν πολύ καλά τι σημαίνει ορφάνια, φτώχεια και δυστυχία, ιδίως για τα μικρά παιδιά, ενώ όλοι τους μεγάλωσαν και σε συνθήκες ορφανοτροφείου.
Μέχρι σήμερα οι άνθρωποι του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» με την ακατάπαυστη δραστηριότητά τους υπέρ των ορφανών, εγκαταλειμμένων και παιδιών σε κίνδυνο αποδεικνύουν ότι καμιά κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για εκείνους που ξέρουν ν’ αγαπούν αληθινά, για εκείνους που ξέρουν να προσφέρουν στους άλλους, ιδίως δε αν πρόκειται για αδύναμα πλάσματα όπως είναι τα παιδιά.
Πίστη τους είναι ότι τώρα σ’ αυτή την οικονομική κρίση, που εξελίσσεται σε κοινωνική κρίση με δραματικές συνέπειες για πολλούς συνανθρώπους μας, τώρα λοιπόν υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη προσφοράς, τώρα είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, τώρα είναι η ώρα για μεγαλύτερη στήριξη απροστάτευτων παιδιών.
Ίδρυση Παιδικής Στέγης - Οικογενειακής Εστίας
Έτσι, σε περίοδο όξυνσης της οικονομικής κρίσης ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» τόλμησε και έκανε το μεγάλο βήμα ιδρύοντας μια ΑΓΚΑΛΙΑ για παιδιά σε κίνδυνο. Συγκεκριμένα, τόλμησε την ίδρυση και λειτουργία της πρώτης Παιδικής Στέγης-Οικογενειακής Εστίας στην Κατερίνη.
Μέσα σ’ αυτή την ΑΓΚΑΛΙΑ τέσσερα παιδιά σε κίνδυνο (μετά από εισαγγελική παρέμβαση που αφαίρεσε την κηδεμονία από τους φυσικούς γονείς και αρχίζει διαδικασία να την δώσει στην ΑΓΚΑΛΙΑ) έχουν βρει τη σπιτική ζεστασιά, τους θετούς γονείς και ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν με αγάπη. Δεν πρόκειται για ίδρυμα αλλά για μια ζεστή οικογενειακή φωλιά όπου τα παιδιά νιώθουν όχι σαν μονάδες ενός ιδρύματος αλλά ως μέλη μιας παραδοσιακής οικογένειας.
Η δομή «ΒΕΝΙΑΜΙΝ - ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί» ξεκίνησε τη λειτουργία της από το Δεκέμβριο του 2010, αποτελεί πρόγραμμα του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ». Το αποτέλεσμα είναι, τέσσερα παιδιά, η Φιλιώ, η Αννίτα, η Σεμίνα και ο Στράτος, να ζουν σε φυσιολογικές συνθήκες, να χαίρονται, να πηγαίνουν σχολείο και κάνουν όνειρα για το μέλλον όπως όλα τα παιδιά.
Από την πλευρά τους, τόσο ο Πρόεδρος του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» Χάρης Αναστασίου, όσο και η σύζυγός του Τζοάννα, επιδίωξαν από την αρχή όχι μόνο να προσφέρουν αγάπη και οικογενειακή ζεστασιά σ’ αυτά τα παιδιά αλλά φρόντισαν και για επιπλέον δράσεις στήριξης στις παιδικές ψυχές. Για παράδειγμα, φρόντισαν ακόμη και για την ενίσχυση της ψυχικής τους υγείας με την παροχή τακτικής επιστημονικής επίβλεψης-υποστήριξης από παιδοψυχίατρο της Κατερίνης.
Υποστήριξη χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις
Ασφαλώς, όλη αυτή η δραστηριότητα θέλει αγάπη, κόπο, επιμονή και υπομονή, θέλει όμως και οικονομική στήριξη. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι η δομή «ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί» δεν ξεκίνησε ούτε συνέχισε ποτέ με κρατική χρηματοδότηση, ούτε με πολλά χρήματα. Ήταν το αποτέλεσμα της πίστης, ότι δηλαδή όταν υπάρχουν ανάγκες, πρέπει να γίνονται τα ανάλογα θετικά βήματα.
Όσο για τα χρήματα, υπήρχε πάντοτε στέρεα η πεποίθηση ότι γι αυτά θα φροντίσει ο καλός Θεός. Και πράγματι, εδώ και 18 χρόνια πάντοτε γίνονταν εκκλήσεις στα φιλάνθρωπα αισθήματα των ανθρώπων που ξέρουν ν’ αγαπούν, αλλά και πάντοτε βρίσκονταν χρήματα για τα παιδιά που αναλάμβανε ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Τώρα βέβαια οι ανάγκες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και της ΑΓΚΑΛΙΑΣ είναι μεγαλύτερες. Για παράδειγμα, είναι αναγκαία η αγορά ενός επταθέσιου μίνι βαν, η πρόσληψη μιας «μητέρας» και μιας «θείας» με πλήρη απασχόληση (το μεγαλύτερο έξοδο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η διοίκηση του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»).
Επίσης, αναζητείται μονοκατοικία στην Κατερίνη για να στεγάσει και τη δεύτερη ΑΓΚΑΛΙΑ, είτε με ενοικίαση με ευνοϊκούς όρους είτε με παραχώρηση για 3-5 χρόνια, που θα έχει αρκετούς χώρους ακόμα και ένα χώρο για τη μητέρα που ζει με τα παιδιά ολόκληρο το 24ωρο.
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» πάντοτε δραστηριοποιούνταν για εξεύρεση χρηματοδότησης των προγραμμάτων του, όχι βέβαια από το κράτος αλλά από τους πολίτες. Γι αυτό, ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Συλλόγου δεν έπαψαν να χτυπούν την πόρτα της καρδιάς των ανθρώπων για στήριξη των προσπαθειών που γίνονται. Παράλληλα, γίνονταν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων.
Χριστουγεννιάτικα δώρα
Όπως κάθε χρόνο από το 1994, έτσι και κατά τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα διανείμει δώρα στα παιδιά που υποστηρίζει καθώς και σε άλλα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.
Κάθε χρόνο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προετοιμάζονται 200 - 250 δέματα, όμως τελικά, ο αριθμός των δώρων που δίνονται στα παιδιά τα οποία υποστηρίζονται, ξεπερνά τα 400! Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα ήθελε και φέτος να συμβεί το ίδιο.
Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα χαρεί να δει περισσότερα παιδιά με λαμπερά μάτια, με πλατιά χαμόγελα, να παίρνουν τα δέματα με δώρα που προσφέρονται από τους υποστηρικτές του Συλλόγου.
Εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011, τα έσοδα από χοτ-ντογκ και βάφλες που πουλήθηκαν στο κατάστημα «PLAN TOYS», δόθηκαν στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ».
Η ιδιοκτήτρια του «PLAN TOYS» παραδίδει τον φάκελο με τα χρήματα στο ζεύγος Αναστασίου
Στις 23 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ είχε μια, συνέντευξη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ραδιόφωνο Κατερίνης. Η δημοσιογράφος Βίκυ Μήτρου που είχε τη ραδιοφωνική πρωτιά συνέντευξης από τότε που άνοιξε η ΑΓΚΑΛΙΑ δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα σε μια εφ’ όλης της ύλης ευχάριστη συζήτηση που έδειξε ότι η Πιερία είναι δίπλα στις προσπάθειες που καταβάλει ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ να στηρίξει παιδιά σε κίνδυνο.
Στις 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας στο QUEENS BAR και τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΑΓΚΑΛΙΑΣ. Το QUEENS BAR ήταν κατάμεστο και η Κατερίνη απέδειξε για μια ακόμα φορά το φιλανθρωπικό της πρόσωπο, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρίδου Σοφία και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου . Η οργάνωση του Βασίλη Μπατάλα και η συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του QUEENS BAR, των καταστημάτων που πήραν μέρος και των μοντέλων ήταν άψογη.
Στις 10 Δεκεμβρίου ξεκινά η έκθεση «Κόσμημα και Συναρμογή» από την Άννα Χατζηελευθεριάδου στο βιβλιοπωλείο Ηλιάτορα, και ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ΑΓΚΑΛΙΑ.
Από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διοργανώνει παζάρι στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης για την ενίσχυση της ΑΓΚΑΛΙΑΣ. Θα διατεθούν διακοσμητικά, μπιμπελό, χειροποίητα και εδέσματα και οι διερχόμενοι από εκεί θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κατά τις δυνατότητές τους. Επίσης, για τον συγκεκριμένο σκοπό ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» καλεί όσους καταστηματάρχες επιθυμούν, να διαθέσουν διάφορα είδη.
Και στις 31 Δεκεμβρίου ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», σε συνεργασία με τη χορωδία «de profundis», διοργανώνει για τους φίλους του ένα πρωτοχρονιάτικο ΡΕΒΕΓΙΟΝ στο εστιατόριο GALERY MEZE. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να τηλεφωνήσουν 6945 154 447 για κράτηση θέσεων (25€ το άτομο).
Ζητούνται ατομικοί Υποστηρικτές των παιδιών της ΑΓΚΑΛΙΑΣ
Ο Στράτος, η Σεμίνα, η Ανίτα και η Φιλιώ χρειάζονται τέτοιους ατομικούς υποστηριχτές, δηλαδή ανάδοχους πατέρες, μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες που μπορούν να τα υποστηρίξουν σαν παιδί ή σαν εγγονάκι τους.
Οι νέοι υποστηρικτές των παιδιών που επιθυμούν να τα στηρίζουν με τουλάχιστον 25€ το μήνα, μπορούν να γνωρίσουν το παιδί που ενισχύουν, κάνοντας επίσκεψη στις ώρες γνωριμίας που έχουν προκαθοριστεί, δηλαδή κάθε 1η & 3η Πέμπτη του μηνός από 5:30 μ.μ. έως 7:30μ.μ.
Και κάτι ακόμη. Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διαθέτει, για καταστήματα της Πιερίας, μικρά γυάλινα κουτιά όπου το κοινό μπορεί να τοποθετεί χρήματα – κέρματα για την ενίσχυση της ΑΓΚΑΛΙΑΣ.
Καλούνται δε όσοι καταστηματάρχες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο κουτί, να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» κ. Χάρη Αναστασίου, ο οποίος με πολλή χαρά θα φέρει στο κατάστημά τους το κουτί.
Επικοινωνία
Τέλος, για οποιαδήποτε συνεννόηση ή διευκρίνιση γύρω από θέματα που αφορούν ενίσχυση του έργου του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και της ΑΓΚΑΛΙΑΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», κ. Χάρη Αναστασίου στα τηλέφωνα: 23510-22.005 και 6945.15.444.7
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: benjaminorphans@gmail.com 
Ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο: www.benjaminorphans.com