Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ νεολαίας ΣΥΝ Κατερίνης


  

  Το 2011 υλοποιήθηκαν τα πιο άγρια νεοφιλελεύθερα όνειρα των κυβερνώντων των τελευταίων δεκαετιών. Τα πιο ακραία σχέδια για την εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, την συρρίκνωση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και την απαξίωση των όποιων δημοκρατικών θεσμών. Προγραμματίστηκαν ακόμα αγριότερα μέτρα δημοσιονομικής και κοινωνικής προσαρμογής, μετά μάλιστα και από τη σύναψη της συμμαχίας των κομμάτων του μνημονίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με τους παρατρεχάμενούς τους. Το 2011 ήταν μια χρονιά όπου το σύστημα εξουσίας στη χώρα μας προσπάθησε να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πολλές δεκαετίες πίσω.

  Το 2011 ήταν όμως και μια χρονιά μεγάλων αγώνων. Σημάδεψαν το έτος οι μεγαλειώδεις γενικές απεργίες και οι διαδηλώσεις τους, οι αναρίθμητες κλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, οι μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, η κοινωνική έκρηξη στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, η κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ. και τόσες άλλες εκφράσεις ανυπακοής και αντίστασης του λαού μας. Απέναντι και κόντρα στις εφαρμοζόμενες πολιτικές η κοινωνία έδειξε ότι δε θέλει μια καλύτερη διαχείρηση της ίδιας συνταγής. Η κοινωνία έδειξε ότι θέλει ρήξη με την πολιτική των μνημονίων, ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη και οικοδόμηση ενός νέου κόσμου.
  Το 2012 θα είναι μια πολύ κρίσιμη χρονιά. Μια χρονιά κατά την οποία η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στον κόσμο της εργασίας θα ενταθεί. Μια χρονιά προσπάθειας αποσιώπησης της φωνής του λαού μας από τις κυρίαρχες δυνάμεις και επιβολής τρόμου, καταστολής και αποδοχής της ισοπέδωσης της κοινωνίας.
  Η νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κατερίνης ήταν, είναι και θα είναι και το 2012 πρωτοπόρα στους ΑΓΩΝΕΣ της κοινωνίας και των νέων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και τη διεύρυνσή τους, για τη συνολική ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος. Θα είμαστε μπροστά σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, των νέων, των εργατών και των ανέργων, γιατί πιστεύουμε ότι η ελπίδα είναι στους αγώνες της κοινωνίας για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, την απεμπλοκή από τα μνημόνια, για ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...!
 
  Ευχόμαστε σε όλους και όλες το 2012 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία, με δημιουργία και αγώνες για ένα καλύτερο αύριο...! Η ελπίδα είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ...!
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...!!!

νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - Π.Κ. Κατερίνης