Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτροσόκ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης




Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός

Υπέρογκα ποσά δαπάνησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτό, για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το 2011.
Είναι απορίας άξιον πως, εν μέσω οικονομικής κρίσης, δαπανείται για ρεύμα το ποσό των 4.211.310 ευρώ για οκτώ μήνες και συγκεκριμένα για το διάστημα από Ιανουάριο έως Αύγουστο.


Μιλάμε για τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. που εκδίδονται για την κατανάλωση ρεύματος των δικαστηρίων, φυλακών, υποθηκοφυλακείων και ιατροδικαστικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.  

Σύμφωνα με τις ανάγκες-δαπάνες του υπουργείου, για «Κατανάλωση Ηλεκτρικού Ρεύματος», το ποσό που χρειάζεται κατά μέσο όρο ώστε να μη μείνουν χωρίς φως οι υπηρεσίες είναι 526.414 ευρώ κάθε μήνα ή 17.547 ευρώ κάθε μέρα.
Τι πληρώνουμε κάθε μήνα
Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, υπογράφει και εγκρίνει τη δαπάνη ρεύματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την απόφαση, κατά τον πρώτο μήνα του 2011, το ρεύμα των υπηρεσιών κόστισε 241.301 ευρώ… και, βάσει όσων θα αποκαλυφθούν παρακάτω, ήταν και ο πιο οικονομικός μήνας.
Τον Φεβρουάριο του 2011, παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση στην κατανάλωση του ηλεκτρικού, αφού ο λογαριασμός για τον συγκεκριμένο μήνα ήταν 613.576 ευρώ.
Δείτε την απόφαση



Στις 21 Δεκεμβρίου του 2011 υπογράφονται και οι υπόλοιπες αποφάσεις από τον κ. Κανελλόπουλο και γνωστοποιείται πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό η Δ.Ε.Η. του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τον Μάρτιο, το συνολικό ποσό που κατέβαλε το κράτος για το ρεύμα των υπηρεσιών του υπουργείου ήταν 567.217 ευρώ. Τον Απρίλιο έχουμε μια μικρή αύξηση στον λογαριασμό, αφού οι δαπάνες για την κατανάλωση του ρεύματος έφτασαν τα 629.862 ευρώ.
Και συνεχίζουμε με τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, τον Μάιο, κατά τον οποίο, έπειτα από «οικονομίες» που έγιναν -θέλουμε να πιστεύουμε - το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν μόλις 501.594 ευρώ.
Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν μια αυξανόμενη πορεία με αποκορύφωμα τον Αύγουστο, λόγω μάλλον της μεγάλης χρήσης των κλιματιστικών. Κατά τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, τον Ιούνιο, το ραβασάκι της Δ.Ε.Η. για τις υπηρεσίες του υπουργείου άγγιξε τα 448.067 ευρώ.
Ο Ιούλιος, εκτός από θερμός μήνας, ήταν και «καυτός» και ως προς την κατανάλωση της κιλοβατώρας, με τον λογαριασμό να έρχεται φουσκωμένος κατά 108.000 ευρώ από τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στα 556.773 ευρώ.
Αύξηση έχουμε και τον Αύγουστο, με τον μπιλιετάκι από την επιχείρηση ηλεκτρισμού να ανέρχεται στα 652.920 ευρώ. Βλέπετε υπήρχε ο άτιμος ο καύσωνας…

Δείτε τις αποφάσεις