φωτο: Τμήμα της αίθουσας που φιλοξένησε τους Γερμανούς Πειρατές, όπως διαμορφώθηκε για το Συνέδριο.
Πέντε χιλιόμετρα καλωδίων δικτύου συνδέουν 1.500 φορητούς υπολογιστές, σε μια αίθουσα 1.100 τετραγωνικών μέτρων, στο Συνέδριο του Γερμανικού Κόμματος Πειρατών.
Μετά από πετυχημένες παρουσίες σε δημοτικές και τοπικές εκλογές, η είσοδος 15 Πειρατών στο κοινοβούλιο του Βερολίνου σηματοδότησε την εκρηκτική ανάπτυξή των Γερμανών Πειρατών.
-”Αφήνουμε πίσω μας μια περιπετειώδη και δύσκολη περίοδο και αντιμετωπίζουμε μια ακόμη δυσκολότερη” δήλωσε ο πρόεδρος Σεμπάστιαν Νερτζ στα συγκεντρωμένα μέλη του κόμματος.
Μια ακόμη αντίθεση, σε ότι έχουμε συνηθίσει.
Στο Συνέδριο δεν υπήρχαν αντιπρόσωποι, αλλά τα ίδια τα μέλη, τα περισσότερα από τα οποία παρέμειναν στη θέση τους τις 8 ώρες που διαρκούσε η κάθε συνεδρίαση, ακούγοντας, μιλώντας, συζητώντας, ψηφίζοντας και δημοσιεύοντας ζωντανά τις απόψεις τους σε twitter και blogs.
Γύρω τους εκατοντάδες δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, φωτογράφοι απαθανατίζουν το διαφορετικό. Ένα Συνέδριο ζωντανό, νεανικό, με παλμό και συμμετοχή.
Αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό αντίκρισαν οι τρεις Ελληνες, μέλη της ιδρυτικής ομάδας του Κόμματος Πειρατών Ελλάδος, που είχαν προσκληθεί από το Pirate Party International, τη διεθνή Οργάνωση των Πειρατικών Κομμάτων, με τακτικά μέλη 26 κράτη, μέχρι στιγμής.
Σε ειδική αίθουσα που είχα διατεθεί στο Διεθνές τμήμα, συζήτησαν με Πειρατές από τη Γερμανία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Τσεχία και τη Ρωσία, παρακολούθησαν δύο συνεδριάσεις του Pirate Party International και δώσανε συνεντεύξεις σε Γερμανούς δημοσιογράφους, bloggers και podcasters για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος ξεκίνησε τις προσπάθειες για την ίδρυσή του το Σεπτέμβριο του 2011 κι έχει κάνει μέχρι στιγμής δύο ιδρυτικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αναμένεται να οριστικοποιήσει το Καταστατικό και την Ιδρυτική Διακήρυξή του μέσα στο 2011, για να φτάσει στον Άρειο Πάγο και στην επίσημη ίδρυσή του μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2012, για να κάνει πράξη τις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας, της Διαφάνειας και της Προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και σε κάθε άλλη έκφανση της ζωής μας.
Στην Ελλάδα έχουμε πολύ περισσότερο δρόμο να διανύσουμε, αλλά έχουμε όρεξη, ζωντάνια και δυναμισμό.
Για Ελεύθερες ιδέες, Ελεύθερο πολιτισμό και Ελεύθερους Ανθρώπους.