Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΝΤΩΝΕΙΑΔΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ : « Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»


  Η ΑΝΤΩΝΕΙΑΔΙΟΣ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα φιλοξενήσει τις  ζωγραφικές δημιουργίες της Μαρινέλα Ρούσου το χρονικό διάστημα 09 έως και 19 Ιανουαρίου 2011. Η ατομική έκθεση της δημιουργού φέρει τον τίτλο « Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

H Μαρινέλα Ρούσου είναι Ζωγράφος, Διδάκτωρ Ψυχολογίας (Ph.D) και Ερευνητής Ψυχολόγος. Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Καλών Τεχνών και από τη Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου "Al I. Cuza”, στο Ιάσιο της Ρουμανίας.

         Από το 1989 ως και σήμερα,  εργάζεται ως ερευνητής στη Ρουμανική Ακαδημία, στο Τμήμα του Ιασίου, στο Ινστιτούτο "Gh. Zane».
          Παράλληλα δίδαξε ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια του Ιασίου, όπως στο   Πανεπιστήμιο  "P. Andrei, στο Πανεπιστήμιο "Al. I. Cuza", στην Ακαδημία Τεχνών ”G. Enescu” (1998-2008).
        Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων ψυχολογίας και δημοσίευσε πάνω από 70 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά ψυχολογίας που αναγνωρίζονται από την Ρουμανική Ακαδημία. Έλαβε μέρος σε πολλές εθνικές και διεθνείς διασκέψεις και συνέδρια. Έχει πραγματοποιήσει μια σειρά ραδιοφωνικών προγραμμάτων με θέματα ψυχολογίας (Radio Europa Nova).
Ως εκ τούτου, η ανησυχία της για την καλλιτεχνική δημιουργία στον τομέα της ζωγραφικής, από ψυχολογική άποψη, είναι επηρεασμένη από τη διδασκαλία των μαθημάτων στην Ακαδημία Τεχνών(Ψυχολογία της Τέχνης, Ψυχοκοινωνιολογία της Τέχνης, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Παιδαγωγική).
     Η   επαγγελματική της ενασχόληση με τη ζωγραφική .άρχισε  το1998. Από τότε έχει πάρει μέρος σε πέντε ομαδικές εκθέσεις στη Ρουμανία και έχει παρουσιάσει δημιουργίες της σε τέσσερεις ατομικές εκθέσεις στο Ιάσιο. Η τελευταία ατομική της έκθεση έγινε στην Ελλάδα, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, από 07 έως και 18 Δεκεμβρίου του 2011.