Διήμερο διαλέξεων για την Αυτογνωσία και την Ψυχοθεραπεία
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 18:30 στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Κωνσταντίνο Φυτόπουλο Ομοιοπαθητικό, Ψυχίατρο, Ψυχοθεραπευτή με θέμα:
"Βιωματική Ψυχοθεραπεία & Αυτογνωσία για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής"
Για να έχουμε υγιής σχέσεις σε μία κοινωνία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Μόνο τότε είμαστε αληθινοί και μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με την οικογένειά μας και τους συνανθρώπους μας. Η βιωματική ψυχοθεραπεία & αυτογνωσία μπορεί να μας οδηγήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Μερικές από τα θέματα που θα απαντηθούν στην διάλεξη είναι:
Πως μια κρίση προσωπική ή κοινωνική, αντί να οδηγήσει στην κατάρρευση, μπορεί να γίνει ευκαιρία για μεταμόρφωση και ωρίμανση; Υπάρχουν στάδια σε αυτήν την διεργασία και ποια είναι αυτά;
Πως μπορούν παλιά, παρωχημένα και δυσλειτουργικά μοντέλα αντίδρασης και οργάνωσης, να αντικατασταθούν με άλλα, πιο λειτουργικά, φιλικά, ανθρώπινα, ολιστικά, οικολογικά και αποτελεσματικά;
Γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε, να χωρέσουμε αυτό που είμαστε, τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας και γενικά την πραγματικότητά μας;
Γιατί συνήθως ταυτιζόμαστε με την νευρωτική, διχασμένη, προγραμματισμένη μας διάσταση που είναι στενάχωρη;
Βρίσκεται η σύγκρουση μέσα στους ανθρώπους, οπότε αν δεν επιλυθεί εκεί, δεν θα μπορέσει να επιλυθεί πουθενά αλλού;
Πως η Ψυχοθεραπεία και η Αυτογνωσία μπορούν να μας φέρουν σε επαφή, να μας συντονίσουν με την ατμόσφαιρα των χαρισμάτων μας, με εκείνη τη ευρύχωρη διάσταση μέσα μας όπου είμαστε ολοκληρωμένοι, ενοποιημένοι, συνειδητοί, απλοί, ειρηνικοί, πλήρεις και ευτυχισμένοι.
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 18:30 στην ίδια αίθουσα της Ένωσης Ποντίων θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα :
"Οι Φυλακές ή οι Φύλακες της Παιδικής μας Ηλικίας. Πως τα παιδικά μας χρόνια μπορούν να επηρεάσουν την ενήλικη ζωή μας"
Ομιλήτρια της διάλεξης είναι η Μακρίδου Μελίνα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, M.Sc. Ψυχολογία Υγείας University of Bristol, U.K., Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt.
Η ψυχική υγεία του παιδιού είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας πολύπλοκης αλληλεπίδρασης από βιολογικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες. Μεταξύ αυτών οι γονείς, τα αδέρφια, οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές ασκούν την πιο μεγάλη επίδραση στη ζωή του παιδιού.
Σ’αυτή τη διάλεξη θα συζητηθεί: 1)η θετική και η αρνητική επίδραση των παραπάνω παραγόντων στους τομείς της ψυχοκοινωνικής εξέλιξης του παιδιού 2)θα επισημανθούν τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει αξιοποίηση του δυναμικού των γονιών, σχολείου, φίλων ώστε να μειωθούν οι αρνητικές τους επιδράσεις στην υγεία του παιδιού.
Είναι μια πρόσκληση και μια πρόκληση να συναντήσω το παιδί που κρύβω μέσα μου!!!
Η Αίθουσα Ποντίων Πιερίας βρίσκεται στην Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου 13(δίπλα στο Δημοτικό πάρκο Κατερίνης).
Ευχαριστούμε την Ένωση Ποντίων για την διάθεση της αίθουσας.