Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εξιχνίαση απαγωγής νεαρού Έλληνα από τέσσερις αλλοδαπούς

Image

    Η «οικονομική κρίση» ήταν αυτή φαίνεται που έσπρωξε τους τέσσερις αλλοδαπούς (ένας Αλβανός, δύο Μολδαβοί –γιατί και Μολδαβούς έχουμε- και ένας ακόμη αγνώστων λοιπών στοιχείων)  να απαγάγουν ένα δημοσιογράφο από την περιοχή των Αμπελοκήπων και να εισπράξουν στη συνέχεια 1 εκατ. €  (!) ως λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Τουλάχιστον αυτή την ερμηνεία είχε δώσει ο υπ. ΠΡΟ.ΠΟ τον περασμένο Οκτώβριο σε συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα. Ο υπουργός είχε πει υπάρχει μεν ελαφρά αύξηση αλλά αυτή αφορά την μικροεγκληματικότητα και η αύξηση αυτή οφείλεται στην οικονομική κρίση.

Έτσι και εξαιτίας της «φτώχειας της καταραμένης φτώχειας» οι τέσσερις αλλοδαποί –βρίσκονταν παράνομα ή όχι στη χώρα αυτά τα έχουμε ξεπεράσει πια, καθώς δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην είσοδο- είχαν απαγάγει τις πρωινές ώρες της 24-06-2011 από την περιοχή των Αμπελοκήπων τον άτυχο δημοσιογράφο  και τον είχαν απελευθερώσει τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011, αφού προηγουμένως η οικογένειά του είχε καταβάλει ως λύτρα το χρηματικό ποσό του ενός εκατ. ευρώ.
Από την αστυνομική έρευνα –ένα πραγματικό μπράβο στην ΕΛΑΣ η οποία έλυσε μια δύσκολη υπόθεση-   προέκυψε ότι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας  47χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος και συνελήφθη, δύο υπήκοοι Μολδαβίας, 30 και 26 ετών, και ένα  ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο.
Όπως προέκυψε, οι δράστες απήγαγαν τον 28χρονο δημοσιογράφο από το ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ είχε εξέλθει από το ασανσέρ. Με την απειλή όπλων, τον κατέβασαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν σε ΙΧΦ και τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου παρέμεινε σε ομηρία για 16 ημέρες.
Οι δράστες αρχικά απαίτησαν από την οικογένεια του απαχθέντα στην Κύπρο το χρηματικό ποσό των 4.000.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν.
Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις, κατεβλήθη χρηματικό ποσό 1.000.000 ευρώ και οι δράστες απελευθέρωσαν τον απαχθέντα τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011 σε περιοχή της Αττικής. 
Να σημειωθεί πως οι ανωτέρω αλλοδαποί ήταν και πρώην «οικονομικοί μετανάστες» -οι περίφημοι  «νοικοκυραίοι», καθώς κατά το παρελθόν είχαν εργαστεί σ’ αυτή εκτελώντας οικοδομικές εργασίες.
Οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν αυτοκίνητο τύπου van, ιδιοκτησίας του 47χρονου δράστη, που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή, το οποίο  αναγνωρίστηκε από τον παθόντα.
Ο συλληφθείς δράστης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη και των τριών συνεργών του, οι οποίοι αναζητούνται. Το  πιθανότερο βέβαια οι τελευταίοι είναι μην βρίσκονται καν στην Ελλάδα, αλλά να «ξεκοκαλίζουν» τα ευρώ σε τίποτα καζίνο του Καυκάσου, μέχρι να τους τελειώσουν . Και για τη συνέχεια; Δε βαριέσαι έχει η Ελλάδα. Στην επόμενη βόλτα…