Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερη Νίκη του Τυρνάβου με Γιώτη Σταματόπουλο: 1-0 τον πρωτοπόρο Εθνικό Γαζώρου


Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη κατάφερε ο Τύρναβος με τον Γιώτη Σταματόπουλο στον πάγκο κερδίζοντας
δίκαια τον πρωτοπόρο Εθνικό Γαζώρου με 1-0.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα των πάνω από 1500 οπαδών του Τυρνάβου που γέμισαν το γήπεδο ήταν η επιβράβευση για άλλη μια σπουδαία εμφάνιση της ομάδας. Πολύ καλύτερος ο Τύρναβος στο α' ημίχρονο έκλεισε στην περιοχή τους τους γηπεδούχους κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι σε σέντρα σουτ του Σκούπρα στο 12'. Νωρίτερα στο 5' ο Ιακωβάκης έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος στο σημεί ο του πέναλτυ για να στείλει τη μπάλλα λίγο άουτ ενώ στο 34' το τακουνάκι του Τζέκου μέσα από την μικρή περιοχή έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυνόμενοι στις σημαντικότερες στιγμές του α' ημιχρόνου.
Με κατεβασμένη ταχύτητα μπήκε στο β' ημίχρονο ο Τύρναβος που πάντως συνέχιζε να πιέζει τους φιλοξενούμενους. Έτσι στο 62' ο Σουλίδης εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από τη σέντρα, στο σημείο του πέναλτυ ο Τζέκος θα πιάσει τη γυριστή κεφαλιά και θα στείλει τη μπάλλα στα δίχτυα για το 1-0.  Στη συνέχεια ο Τύρναβος οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα δίνοντας χώρο στον Εθνικό που πάντως προσπαθούσε να απειλήσει με τα δυνατά πλάγια του Άγγου ενώ δημιούργησε την πρώτη φάση στο 75' Στο διάστημα μέχρι το 90' ο Τύρναβος βγήκε αρκετές φορές στην κόντρα με παίκτη παραπάνω αλλά η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια δεν έφερε το δεύτερο γκολ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Σταματόπουλο. Και τελικά λίγο έλειψε να το πλήρώσει σε σουτ μέσα απο την περιοχή που έφυγε σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Καραναστάση.
Μεγάλη νίκη απέναντι σ΄έναν αντίπαλο που γνώρισε την πρώτη του ήττα εκτός έδρας με τον Τύρναβο να έχει να αντιμετωπίσει και τις συνεχόμενες καθυστερήσεις των γηπεδούχων αλλά και τα σφυρίγματα του διαιτητή κ. Διώτη που σφύριζε πολύ εύκολα τα φάουλ υπέρ του Εθνικού και δύσκολα υπέρ του Τυρνάβου.

Καλύτεροι για τους γηπεδούχους οι Σκούπρας, Σουλίδης, Τζέκος και Τσορμπατζίδης.
Κίτρινες κάρτες είδαν ο Λάππας για τον Τύρναβο και οι Αγγελόπουλος και Άγγος για τον Εθνικό.

Τύρναβος (Γιώτης Σταματόπουλος): Καραναστάσης, Γεωργαντζιάς, Μάγγος, Τσορμπατζίδης, Τζέκος, Τοπούζης (76' Αντωνόπουλος), Ιακωβάκης (64' Αλεξίου), Λάππας (58' Μπουσινάκης), Κ. Σκούπρας, Σουλίδης, Νόνης.

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιαννιώτης (50' λ.τ Παπαθανασίου), Αγγελόπουλος, Παλάσκας, Καλογιάννης (49' Κωτσιάς), Οξύζογλου, Κουκόλης, Κωνσταντινίδης, Γαλακτερός, Άγγος, Κρυστάλλης, Κοσμίδης (69' Μαχαιρούδης). 

Σταματόπουλος: Πολύ σημαντική η νίκη
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής του Τυρνάβου, 
Γιώτης Σταματόπουλος.
«Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα της κατηγορίας και σίγουρα όταν κερδίζεις τέτοια παιχνίδια είναι όμορφα τα συναισθήματα. Εμείς μπήκαμε αποφασισμένοι στο παιχνίδι, πιέσαμε ψηλά στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να χάσουμε κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τους Ιακωβάκη, Σκούπρα και Τζέκο. Νομίζω ότι το 0-0 του ημιχρόνου μας αδικεί σαν σκορ. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου να συνεχίσουν την ίδια προσπάθεια και στην επανάληψη. Κάτι που καταφέραμε στο πρώτο εικοσάλεπτο πετυχαίνοντας το γκολ με τον Τζέκο. Στη συνέχεια η ομάδα έκατσε, δώσαμε χώρο στον αντίπαλο με αποτέλεσμα να δεχτούμε πίεση μέχρι το τέλος. Αλλά και εμείς θα μπορούσαμε στις αντεπιθέσεις να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθειά τους και ότι μετέφεραν σήμερα στο παιχνίδι αυτά που δουλέψαμε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις. Επίσης θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο μας που σήμεραν έδωσε δυναμικό παρών βοηθώντας μας πολύ να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη».
Διλμπέρης: «Δίκαιο το αποτέλεσμα»
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Εθνικού Γαζώρου, Παναγιώτης Διλμπέρης τόνισε: «Έγινε ένας ματς μη ποιοτικό. Σε αυτό νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ο κακός αγωνιστικός χώρος. Εμείς γνωρίσαμε μια ήττα που πιστεύω ήρθε φυσιολογικά με την έννοια ότι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν είναι αυτό το αγωνιστικό προφίλ που έχουμε σαν ομάδα. Ναι μεν δε θα μας βοήθησε το γήπεδο αλλά και εμείς τακτικά δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Γνωρίζαμε ότι ο Τύρναβος σε σχέση με εμάς έχει ένα πλεονέκτημα ότι είναι ψηλή ομάδα και πάνω εκεί είχαμε και τη μεγαλύτερη πίεση. Τελικά δεχτήκαμε το γκολ σε μια στημένη φάση. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας, πιέσαμε τον Τύρναβο αλλά παράλληλα τακτικά ήμασταν απείθαρχοι. Ίσως δικαιούμασταν να πετύχουμε ένα γκολ στο τέλος, αλλά θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Θέλω να ευχηθώ στον Τύρναβο καλή συνέχεια και να ευχαριστήσω την ομάδα για τη φιλοξενία».