Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων


Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Εκάβη, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας το 1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων με κρασιά παραγωγής της Πιέριας Γης.


Από αριστερά κ. Αδάμος (υιός), κ. Παπαγιανούλης (υιός), κ. Χροσοστόμου, κ. Χηνόπουλος (Π.Ε. Πιερίας), κ. Παπαγιανούλης (πατήρ),κ, Κούρτης, κ. Τερζής, πίσω κ,Πλατσάς, κ. Ρουκάς (Π.Ε. Πιερίας)


Είναι πλέον φανερό ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για την ανάδειξη στο επώνυμο Πιερικό κρασί, μια εξέλιξη που πραγματοποιήθηκε μέσα από σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία, ενώ παράλληλα ένα νέο «κύμα» νέων παραγωγών στηριζόμενοι στην πείρα των παλαιοτέρων έχει φέρει φρέσκιες ιδέες στην ανάδειξη του κρασιού.

Τα κρασιά δοκιμάστηκαν με το βραβευμένο Καπνιστό Τυρί Βερμίου Μπέλα.
Η σημαντική βελτίωση της ποιότητας των κρασιών, η ανάδειξη της προσωπικότητας τους, η συναρπαστική προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν καταθέτοντας μια ιδιαίτερη ταυτότητα, οδηγούν τα κρασιά μας να μπορούν να σταθούν επάξια ενώπιον του έντονου ανταγωνισμού, ως κρασιά με δική τους ταυτότητα. Η μεγάλη ποικιλία κρασιών που παρουσιάστηκαν από τους οινοπαραγωγούς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχουν τα κρασιά Πιερίας να ικανοποιήσουν όλα τα γευστικά <<γούστα>>. Κάλλιστα μπορούν να έχουν μια εκλεκτή θέση στο κομμάτι της αγοράς που ενδιαφέρεται για κρασιά με ταυτότητα.