Του Αντώνη Μάντζιου

Τουλάχιστον εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό μας.

Μπορεί να μην μας αφήνουν να περνάμε θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να μην μας αφήνουν να μιλάμε, όμως δόξα το θεώ μιλάει ο δήμαρχος μας ο Σάββας Χιονίδης.

Προσέξατε που όλοι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων κλπ σε κάθε δημόσια τοποθέτησή τους απονέμουν εύσημα στον « δήμαρχό μας τον Σάββα τον Χιονίδη»;


 Τι μου ήρθε τώρα στο μυαλό!! Τους καημένους Βορειοκορεάτες που τους έστειλαν σε καταναγκαστικά έργα επειδή  δεν θρήνησαν βροντοφώνως τον θάνατο του προέδρου, πατέρα  τους!

Μίλησε που λες ο Σάββας και να οι πλούσιες οι λέξει ς που προστέθηκαν στο λεξιλόγιο μας. Μπαγιάτικα, πιασάρικα, ακτιβισμός, σόου, θόρυβος,  κύμβαλα, blog κλπ κλπ.

Και όλα αυτά γιατί;
 Γιατί καταθέσαμε μερικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και φροντίσαμε αυτές από πριν να τις δώσουμε τόσο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στον τύπο.

Τώρα ο Πρόεδρος μάλλον δεν το διάβασε, καλά βρε Πρόεδρε ούτε σαν έγγραφό προς εσένα, ούτε σαν δημόσια πρόταση;

Δεν είδες ότι και κάποιος άλλος, λέγε με Χρυσοχοϊδη, δεν διάβασε και τώρα τρέχει να τα μαζέψει τα ασυμμάζευτα;

 Αλλά ούτε και η συμπολίτευση δεν το διάβασε, εκτός αν φοβήθηκε μη γίνει της Κορέας.

Αντί λοιπόν να πει ο δήμαρχος θα συνεννοηθούμε με τους δ/ντές των σχολείων να δούμε αν υπάρχουν υποσιτιζόμενοι μαθητές, μας έσουρε τα εξ αμάξης, απέρριψε η πλειοψηφία την πρότασή μας να συζητήσουμε το θέμα αλλά  τουλάχιστον μας έμεινε το πλούσιο λεξιλόγιο του κ. δημάρχου.

Και ο σεβασμός προς την μειοψηφία βεβαίως,  βεβαίως, προς το δικαίωμα άσκησης κριτικής, στο δικαίωμα ελέγχου και στο δικαίωμα κατάθεσης άποψης από την αντιπολίτευση.

 Και για να λαϊκίσουμε. Και στο δικαίωμά μας να μιλάμε για υποσιτιζόμενα παιδιά.

Η  εκδίκηση όμως είναι γλυκιά γιατί βάλαμε το ίδιο βράδυ  το Υπουργείο Παιδείας, τον Δήμο Αθηνών, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΕΛΜΕ αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον δήμαρχο της Καλλιθέας Ασκούνη, να ομολογήσουν ότι έχουν πρόβλημα υποσιτιζόμενων μαθητών, να εξαγγείλουν προγράμματα  σιτισμού τους  για να εκθέσουμε τον δήμαρχό μας τον Σάββα τον Χιονίδη.

Αν και  εδώ που τα λέμε μπορεί και να το πιστέψει και να μάθουμε και άλλες καινούργιες λέξεις στο άλλο δημοτικό συμβούλιο.


Α ναι να πούμε και για τον Κορινό. Έχει ένα χρόνο που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, βρήκε 2- 3 εκατομμύρια στα ταμείο, κάνει κάποια έργα άλλοι λένε με αυτεπιστασία, άλλοι με πρόχειρο διαγωνισμό, δεκάδες φορτηγά πάνε και έρχονται, προσέλαβε προσωπικό, βγαίνει ο δήμαρχος στα κανάλια και τις εφημερίδες και μιλάει για μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς και υπόσχεται από τον Σεπτέμβρη λαϊκή συνέλευση στον Κορινό για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

 Πέρασε το Φθινόπωρο, περνάει ο Χειμώνας ,η Λαϊκή Συνέλευση αναβάλλεται Κυριακή την Κυριακή, το τοπικό συμβούλιο δεν ενημερώνει. Το φέραμε το Σεπτέμβρη ως θέμα ο δήμαρχος αρνήθηκε να το ακούσει.

 Το ξαναφέραμε τώρα ζητώντας ενημέρωση , συζήτηση και λαϊκή συνέλευση στον Κορινό. Το ψηφίσαμε μόνοι μας. Μία ψήφος υπέρ και όλες οι υπόλοιπες κατά.

 Άραγες ο δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία πήρανε προίκα την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ και κάνουν ότι θέλουν;
 Μήπως πρέπει και εμείς οι Κορινιώτες να διεκδικήσουμε να έχουμε λόγο για τον τόπο μας;
Κορινός 31/1/2012