Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


http://magoulaonline.gr/wp-content/uploads/2012/02/aetos-xarti.jpg
 
Στο Λιτόχωρο τα κούλουμα θα γίνουν φέτος στο θεατράκι τού πάρκου στις 12.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή λαϊκών οργανοπαιχτών και με τα χορευτικά του πολιτιστικού ομίλου Λιτοχώρου. Θα προσφερθούν λαγάνα και νηστίσιμα εδέσματα, που αποτελούν δωρεά των επαγγελματιών τού Λιτοχώρου. Χαρταετούς οι Λιτοχωρίτες θα πετάξουν στο Ξηροκάμπι. Όπως προαναφέρθηκε, οι εκδηλώσεις τού Λιτοχώρου γίνονται από τη δημοτική κοινότητα και τον πολιτιστικό όμιλο Λιτοχώρου υπό την αιγίδα τού δήμου.
Στην Καρίτσα, στις 11.00 π.μ. στην περιοχή τού Αγίου Βασιλείου, οι κάτοικοι της περιοχής θα γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα (αλλά όχι μόνο) και με παραδοσιακή μουσική. Η διοργάνωση γίνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο υπό την αιγίδα τού δήμου Δίου-Ολύμπου.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα γίνει στην Κονταριώτισσα και συγκεκριμένα στην «Παναγία την Κονταριώτισσα», την ιστορική εκκλησιά τής περιοχής. Θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα, θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια και θα γίνει το πέταγμα του αετού.
Στον Πλαταμώνα, στις 11.00 π.μ. μπροστά στην εκκλησιά θα παρουσιαστούν τραγούδια αλλά και χοροί από τα χορευτικά συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου. Θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα και θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού.
Στη Σκοτίνα, στην πλατεία, στις 11.00 π.μ. θα παρουσιαστεί πρόγραμμα παραδοσιακής αποκριάς και θα προσφερθούν σαρακοστιανά εδέσματα.
Στον Νέο Παντελεήμονα, θα γίνουν χορευτικές επιδείξεις από παιδικά τμήματα και θα προσφερθούν δωρεάν φασολάδα, σαρδέλα, ταραμάς, κρασί, τσίπουρο κλπ.
Οι εκδηλώσεις τής Καθαρής Δευτέρας στη Λεπτοκαρυά και στους Νέους Πόρους θα έχουν και αποκριάτικο χρώμα.
Συγκεκριμένα, στη Λεπτοκαρυά, στις 11.00 π.μ. θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα. Και στις 3.00 μ.μ. θα γίνει η αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων.
Τέλος, στους Νέους Πόρους, στις 11.00 το πρωί θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργούς ενώ θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα. Και στις 5.30 μ.μ. θα γίνει το κάψιμο του καρναβαλιού.