Ξεκίνησε δουλεύοντας στα καπνά με τον πατέρα του, συνέχισε επί μια δεκαετία σε μουσικά «μονοπάτια», αλλά τελικά τον κέρδισε η αμπελουργία, με την οποία ασχολείται εδώ και μια δεκαπενταετία.
Λίγο προτού διαβεί το κατώφλι των 40 του χρόνων, ο Απόστολος Κούρτης διαθέτει το δικό του βιολογικό αμπελώνα, τον οποίο, όπως λέει, έστησε κυριολεκτικά από το μηδέν, χωρίς καθόλου αρχικό κεφάλαιο και με μοναδικό «συνέταιρο» την τράπεζα.
Για πολλά χρόνια, όπως λέει, «παλεύει» μόνος του για να καταστήσει επικερδή την οικοτεχνία του, μεταποιώντας και εμφιαλώνοντας ο ίδιος την παραγωγή του και φροντίζοντας, ταυτόχρονα, για τη διάθεση του προϊόντος του στην εσωτερική αλλά και τη διεθνή αγορά.
«Μέχρι την έλευση της κρίσης, τα τοπικά προϊόντα είχαν μηδαμινή αξία για την περιοχή στην οποία παράγονται» σημειώνει με παράπονο. Γι' αυτό και δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας/ Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, να διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Πιερικών Οινογεύσεων μεθαύριο, Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.
«Επιτέλους, παράγοντες του τουρισμού στην Πιερία και φορείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, θα πληροφορηθούν για την γκάμα των προϊόντων των συμπατριωτών τους και θα τα εντάξουν στις επιχειρήσεις τους» επισημαίνει.
Τονίζει δε, ότι η έμφαση που δίνεται πλέον από το κράτος για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής, αποτελεί μια στρατηγική που θα ικανοποιήσει και τους επισκέπτες στη χώρα μας. «Πολλές φορές ήρθαν στην οικοτεχνία μου τουρίστες, τόσο για ξενάγηση όσο και για να προμηθευτούν τοπικό προϊόν της Πιερίας, που έψαχναν να βρουν σε μαγαζιά και ξενοδοχεία της περιοχής και κανείς δεν διέθετε» λέει χαρακτηριστικά.