Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

"ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ"


 Γράφει ο Ανέστης Δ. Ίνεγλης, πολιτευτής της ΝΔ στην Πιερία

   Η κοινωνία μας, επιδιώκοντας να διαμορφώσει το μέλλον της, έχει επίγνωση τώρα, παρά ποτέ, πως είναι ανίσχυρη να ελέγξει την πορεία της ιστορίας και των γεγονότων σε σχέση με τη μόλυνση του πλανήτη.
Οι αυταπάτες είναι λιγότερες, οι υποσχέσεις οι ψεύτικες των πλουσίων χώρων δεν πιάνουν τόπο. Όλες οι συνθήκες για μείωση των ρύπων μένουν ανενεργές. Όλοι γνωρίζουν πλέον, κυβερνήσεις, επιστημονική κοινότητα, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.λ.π. ότι ο πλανήτης μας έφτασε σε σημείο μηδέν για τη ζωή του. Ακόμη χειρότερες φαίνεται να είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων), μόνο που οι διοικούντες τον πλανήτη δεν παίρνουν σοβαρά τις φωνές τους. Τα επιστημονικά αποτελέσματα παρόμοιων μελετών δεν είναι πάντοτε αρεστά στις εξουσίες. Ωστόσο, αργά μα σταθερά δημιουργείται, σε παγκόσμιο επίπεδο, μια μεγάλη κίνηση, μια κραυγή υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη.

 Τα πλεονεκτήματα της ηθικής συμπεριφοράς είναι απαραίτητα όσο ποτέ άλλοτε. Φτάνει να κατανοήσουμε ότι το "το έγκλημα δεν συμφέρει σε κανέναν".
Η πραγματική αδιαφορία όλων μας είναι προκλητική. Θεωρούμε πως ο φυσικός πλούτος δεν είναι περιουσία μας. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους "'άτακτους" πολίτες του κόσμου, για τη σωτηρία του πλανήτη. Με τους επιστήμονες, με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, με τους ευαίσθητους πολίτες για τη διάσωση της φύσης. Να διδάξουμε στα παιδιά μας, πως ένα δεντράκι αν φυτέψουν, είναι μια ολάκερη ζωή για την επόμενη γενιά. 
 Ζούμε σε μια εποχή που τρέφεται από το παρελθόν. Ίσως η μόνη λύση για σήμερα είναι η ανάκτηση της αυτοπεποίθησης, της σιγουριάς, της αισιοδοξίας, η κατασκευή ενός σκηνικού με γνώμονα τον ιστορικό χρόνο, που να μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, τα εμπόδια, τις επιμέρους διαφωνίες μας. Ένα σκηνικό που να προσεγγίζει τον ασυνείδητο άνθρωπο. Να τον κάνουμε δικό μας. Ενεργό πολίτη και συμμέτοχο στην κοινωνική πρόοδο. Να τον πείσουμε πως ο φυσικός πλούτος είναι και δικός του. Των παιδιών του. Των γενεών που ακολουθούν. Όλων μας.
Ανέστης Δ. Ίνεγλης
Πολιτευτής της ΝΔ στην Πιερία