Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η εθνική ομάδα έμεινε στο 1-1 με το Βέλγιο

Η εθνική ομάδα έμεινε στο 1-1 με το Βέλγιο. Βίντεο : Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη του Βελγίου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Παγκρήτιο Στάδιο.Η  
  Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη του Βελγίου, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 9΄με τον Σαλπιγγίδη, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι», με τους οποίους αγωνίστηκε βασικός ο Κέβιν Μιραλάς, ισοφάρισαν στο 33' με τέρμα του Τσαντλί.


Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στους Βέλγους, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, δείχνοντας έτσι ότι θέλει δουλειά.

Πάντως ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει στη διάθεσή του περίπου 100 ημέρες για να διορθώσει τα κακώς κείμενα της ομάδας μας, προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην τελική φάση του Εuro 2012, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο σε Πολωνία και Ουκρανία.

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Φερνάντο Σάντος με τον Καρνέζη να κάνει το ντεμπούτο του με την Εθνική, παίρνοντας θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος αποτελούσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα δύο άκρα της οπισθοφυλακής ξεκίνησαν οι Χολέμπας και Τοροσίδης, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Στο κέντρο οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Μανιάτη και Κατσουράνης, ενώ ρόλο επιτελικού μέσου είχε ο Φωτάκης.

Στα δύο άκρα της επίθεσης πήραν θέση οι Σαμαράς (αριστερά) και Σαλπιγγίδης δεξιά), ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γκέκας.

Στον αντίποδα ο Λέικενς παρέταξε την ομάδα του με  τον Μινιόλε στο τέρμα, αριστερά τον Λομπάερτς, δεξιά τον Αλντερβάιρελντ, και τους  Βερμάελεν και Κομπανί στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ντεφούρ, Φελαϊνί, Βίτσελ πήραν θέση στα χαφ, αριστερό εξτρέμ ήταν ο Αζάρ, δεξιά βρισκόταν ο Τσαντί, με «αιχμή του δόρατος» τον στράικερ του Ολυμπιακού, Κέβιν Μιραλάς.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι, ωστόσο δέχτηκε ένα «δώρο» από τη βελγική άμυνα και δεν το άφησε να πάει χαμένο ο Σαλπιγγίδης.

Ήταν το 9ο λεπτό, όταν από λάθος γύρισμα του Λομπάερτς στον Μινιολέ, ο Γκέκας πίεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο Βερμάελεν που έσπευσε να βοηθήσει γλίστρησε κι έπεσε και ο Σαλπιγγίδης δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στο βάθος της εστίας των Βέλγων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίος είχε ευκαιρία να κάνει το 2-0 με τον Μανιάτη στο 17΄(το ψηλοκρεμαστό σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) ανταπέδωσε όμως το… δώρο στους φιλοξενούμενους.

Κι αυτό γιατί μετά από ολιγωρία στην άμυνά μας ο Τσαντλί, μετά από κεφαλιά-πάσα του Κομπανί, νίκησε τον Καρνέζη, κάνοντας το 1-1 στο 31’.

Οι Βέλγοι μάλιστα θα μπορούσαν και να προηγηθούν στο 36΄, αλλά ο Βερμάελεν μόνος απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα πλάσαρε ελάχιστα άουτ, σπαταλώντας την εξαιρετική κάθετη πάσα του Αζάρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, λόγω και των αρκετών αλλαγών, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις να είναι είδος προς εξαφάνιση.

Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η (αυστηρή) αποβολή του Λόμπαερτς στο 62΄, για φάουλ στον Παπασταθόπουλο.

Στο 71΄ πάντως μετά από σέντρα του Φορτούνη, ο Βερμάελεν προσπάθησε να διώξει με το κεφάλι και παραλίγο να «κρεμάσει» τον Μινιολέ, που (δύσκολα) παραχώρησε κόρνερ, για να ακολουθήσουν ύστερα αρκετές φάσεις.

Στο 78΄ο Λουκάκου απέφυγε το μαρκάρισμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 80΄ οι Κατσουράνης, Γκέκας, Χολέμπας άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος έστρωσε στον Κατσουράνη που σούταρε.

Εντούτοις ο Βερμάελεν κόντραρε την προσπάθεια του Έλληνα μέσου και έστειλε τη μπάλα κόρνερ, στην τελευταία καλή στιγμή της φιλικής αναμέτρησης των δύο ομάδων.


Ελλάδα-Βέλγιο 1-1

Γκολ: 9' Σαλπιγγίδης - 32' Τσαντλί

Κίτρινες: Φωτάκης-Ντεμπελέ, Κομπανί, Μινιολέ

Κόκκινες: Λόμπερτς (62', Βέλγιο)

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Κυρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Φωτάκης (64' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Φορτούνης), Σαμαράς (77' Αθανασιάδης), Γκέκας (85' Φετφατζίδης).

Βέλγιο (Ζόρζ Λέικενς): Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λόμπερτς, Ντεφούρ (82' Ναϊγκολάν), Αζάρ (46' Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64' Βερτόνγκεν), Βίτσελ (58' Ντεμπελέ), Σαντλί.
Διαιτητής: Ντάνιελ Σταλχάμαρ (Σουηδία)