Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ : Καταψήφισαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ να καταργηθούν όλα τα χαράτσια



   Ως «μη σοβαρή» και «ανεδαφική» καταψήφισαν χθες στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση των χαρατσιών, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ.
Παρά τις προσπάθειές τους να πετάξουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι για την πατρότητα των μέτρων, και τα τρία κόμματα είπαν «ναι» με την στάση τους στην στήριξη της φορολογικής πολιτικής, που αφαιμάζει τη λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση.
 Τα λαϊκά στρώματα ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από τη συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο. Συγκυβέρνηση και ΔΕΗ να αφήσουν τα τερτίπια και σε ό,τι αφορά όσους κατέβαλαν μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αφορά στο ρεύμα, να το υπολογίσουν ως τέτοιο και όχι στο χαράτσι.
Γραφειο τυπου της ΝΕ Πιεριας του ΚΚΕ