Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πάσχα 2012: Ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά και 10 νεκροί σε τροχαία


Πάσχα 2012: Ακρωτηριασμοί από βεγγαλικά και 10 νεκροί σε τροχαία : Για μία ακόμα χρονιά, από το έθιμο των βεγγαλικών κινδύνευσαν να  προκληθούν τραγωδίες καθώς τις εορταστικές ημέρες σε διάφορες περιοχές  της χώρας τραυματίστηκαν  
  Για μία ακόμα χρονιά, από το έθιμο των βεγγαλικών κινδύνευσαν να προκληθούν τραγωδίες καθώς τις εορταστικές ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά.
Το πιο αιματηρό ατύχημα με βεγγαλικά που προξένησε σοβαρούς τραυματισμούς - ακρωτηριασμούς σε δάχτυλα - έγινε στη Μάνη, στην περιοχή της Μηλέας, με θύματα δυο αδέλφια ηλικίας 21 και 25 χρονών. Τα δυο αδέλφια τραυματίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν εξερράγη κροτίδα σε αυτοσχέδιο εργαστήριο. Μετά τον τραυματισμό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στο ΚΑΤ.
Στην Κω, στην περιοχή Ζηπάρι, από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας τραυματίστηκε σοβαρά στον αντίχειρα ένας 15χρονος. Το ατύχημα έγινε προχθές στην αυλή του σπιτιού του ανηλίκου, ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από αυτοσχέδια κροτίδα τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο ένας 23χρονος στην περιοχή Παντέλι της Λέρου. Τις μέρες των γιορτών έγιναν αλλά δύο ατυχήματα, με θύμα έναν 12χρονο στο Ηράκλειο και έναν 14χρονο Ινδό στη Χαλκίδα.
Παρά τα μέτρα της Τροχαίας και τη μειωμένη κίνηση, και η φετινή έξοδος δεν ήταν αναίμακτη.
Από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι χθες σε τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, τραυματίστηκαν βαριά 21 και ελαφρά 225.
Τα τροχαία ήταν σαφώς μειωμένα σε σχέση με την περσινή εορταστική περίοδο, όταν στην άσφαλτο είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα, είχαν τραυματιστεί βαριά 17 και ελαφρά 242