Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ξιφασκία: Χρυσός ο Εμμανουηλίδης στη Θεσσαλονίκη!

Ξιφασκία: Χρυσός ο Εμμανουηλίδης στη Θεσσαλονίκη!



  Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν τέσσερις από τους αθλητές της Κυπριακής ξιφασκίας το περασμένο σαββατοκύριακο για να λάβουν μέρος στο «Κύπελλο Μακεδονία».
Οι Κώστας Γιαννάκης, Αλέξανδρος Αχιλλέως και Ηρακλής Εμμανουηλίδης αγωνίστηκαν στο ξίφος μονομαχίας ανδρών, ενώ η Χριστιάνα Τζαλαβρέτα αγωνίστηκε στο ξίφος μονομαχίας γυναικών. Τους αγώνες διοργάνωσε το τμήμα ξιφασκίας του Γυμναστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν 37 άνδρες και 20 γυναίκες, αναφέρει το sigmalive.com.

Τα αποτελέσματα καλύτερα από θετικά αφού η Κυπριακή ξιφασκία όχι μόνο εκπροσωπήθηκε επάξια, αλλά διέπρεψε κατακτώντας το πιο ψηλό σκαλί στο βάθρο! Ο Εμμανουηλίδης, αν και εστιάζεται τα τελευταία χρόνια στην προπονητική πλευρά του αθλήματος, ξεπέρασε τον εαυτό του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Γιαννάκη, μετά από μια σειρά άτυχων εμφανίσεων φάνηκε να παίρνει τα πάνω του και κατέλαβε την 6η θέση. Δυστυχώς, η έλλειψη προπονήσεων λόγω στρατιωτικής θητείας είχε τον αντίκτυπό της στον Αχιλλέως, ο οποίος κατετάγει 20ος. Από την άλλη, η Τζαλαβρέτα αργά αλλά σταθερά φαίνεται να ανεβάζει την επίδοσή της αφού κατάφερε να μπει στην 8άδα ανάμεσα σε πιο έμπειρες αθλήτριες.
Μετά από αυτή την επιτυχία στο εξωτερικό, η ΚΟΞ προσβλέπει στους αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος το Σάββατο 28/4/12 στις κατηγορίες νέων ανδρών και νέων γυναικών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία.