Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εργασίες αποκατάστασης της κατολίσθησης από την Π.Ε.Πιερίας



Σε επιθεώρηση των εργασιών στο 1ο χλμ. της επαρχ. οδού Βρύας- Ρητίνης- Ελατοχωρίου προχώρησε η Σοφία Μαυρίδου

Επιτόπια επίσκεψη στις εκτελούμενες εργασίες από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την προσωρινή αποκατάσταση της ενεργούς κατολίσθησης στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Βρύας- Ρητίνης- Ελατοχωρίου, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012, συνοδευόμενη από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Χρήστο Συγκερίδη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Πιερίας, Γρηγόριο Πάτσα.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επιχειρούν στο σημείο
από την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές λόγω της κατολίσθησης που προκλήθηκε από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις, πραγματοποιώντας εργασίες τόσο χωματουργικές όσο και οδοστρωσίας.


Ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών εμφανίστηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με γνώμονα την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών ενεργεί άμεσα μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, την άρτια εκτέλεση των εργασιών και την ταχύτερη αποπεράτωση και παράδοση του έργου με τη μικρότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Πιερίας.

Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι οι εργασίες αποκατάστασης καθυστέρησαν να ξεκινήσουν εξαιτίας των ακατάλληλων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το φαινόμενο της κατολίσθησης βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά στην εκτέλεση των σχετικών εργασιών ( τεχνικά έργα, ασφαλτοστρώσεις κ.α. )



Η κατολίσθηση θα αντιμετωπιστεί ύστερα από την εκπόνηση σχετικής γεωλογικής και γεωτεχνικής μελέτης από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που θα καθορίζει τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου. Να σημειωθεί, ότι η υπηρεσία θα προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε όλες τις διαδικασίες για την προκήρυξη των μελετών και σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου.


Στο σημείο έχει τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση για την προειδοποίηση των οδηγών, παρόλα αυτά η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εφιστά την αυξημένη προσοχή όλων των διερχομένων οχημάτων.