Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Πολύ θετικά τα συμπεράσματα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων που έγινε στην Καβάλα




Με πολύ θετικά συμπεράσματα και πολλές εμπειρίες επέστρεψε από την Καβάλα η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου που συμμετείχε στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Πιερία είχε να εκπροσωπηθεί σε τέτοιο πρωτάθλημα έξι χρόνια και στις πέντε μέρες που διήρκησε το Πρωτάθλημα, έγιναν ισάριθμοι αγώνες με αντίπαλες ομάδες που αποτελούν την «αφρόκρεμα» στην κατηγορία των εφήβων.
Κατά το διάστημα που ήταν οι αγώνες των οποίων τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Δήμος Καβάλας –και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία- βρίσκονταν στην περιοχή πολλοί προπονητές, παράγοντες και σύσσωμο το δ.σ. της ΕΟΚ.

Για τη συμμετοχή του Πιερικού Αρχελάου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Πόδας, δήλωσε: «Μια προσπάθεια ετών δικαιώθηκε με τη συμμετοχή της εφηβικής μας ομάδας στο 39ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Καβάλα. Αυτή η συμμετοχή είναι και η επιβράβευση του αγώνα των παιδιών, των προπονητών και των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα και δείχνει ότι υπάρχει όραμα και γίνεται πραγματική δουλειά. Και όταν υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα έρχονται. Πριν καιρό φάνταζε μακρινό για το μπάσκετ της Κατερίνης η δημιουργία μιας ομάδας με πολύ δυνατό το γηγενές στοιχείο. Τώρα παίρνει σάρκα και οστά και όπως όλα στη ζωή θέλουν υπομονή και ανθρώπους που πιστεύουν στους στόχους και στο όραμα. Η συμμετοχή της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα ήταν πετυχημένη και θέλω, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, να συγχαρώ τα παιδιά τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Μ΄ αυτή την παρουσία η ομάδα μας, ο Πιερικός Αρχέλαος, ήταν πρεσβευτής όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά και όλης της Πιερίας».
Επίσης, ο γενικός αρχηγός του συλλόγου και υπεύθυνος της αποστολής Δημήτρης Πόδας, είπε: «Η συμμετοχή μας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος των εφήβων αποδεικνύει τη σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου μας, με την τεράστια συμβολή των προπονητών και των αθλητών μας και είμαι βέβαιος ότι οι διακρίσεις θα συνεχισθούν στο άμεσο μέλλον. Το αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης υπήρξε πολύ υψηλό και πιστεύω ότι θα μας δώσει ένα έναυσμα για να θέσουμε και το δικό μας πήχη ακόμη πιο ψηλά».
Τέλος, ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Χατζηιωάννου, «κτίστης» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που συμμετείχε στην Καβάλα, δήλωσε: «Η


συμμετοχή μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων για μας είχε διπλό όφελος. Το πρώτο είναι ότι ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορέσαμε να τη βιώσουμε παρέα με αθλητές που μεγαλώσαμε μαζί. Το δεύτερο είναι ότι αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για επιπλέον δουλειά και προσπάθεια. Ο ανταγωνισμός στο υψηλότερο επίπεδο ανέδειξε αδυναμίες τόσο ομαδικές, όσο και ατομικές που καλούμαστε να καλύψουμε μέσα από τη σκληρή προπόνηση. Το μέτρο σύγκρισης πλέον είναι διαφορετικό από αυτό των τελευταίων ετών όχι μόνο για την εφηβική ομάδα, αλλά και για όλο το πρόγραμμα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου».
* Η τελική βαθμολογία:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10 301-228
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 9 388-299
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ 8 337-258
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 7 326-364
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6 260-368
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 5 256-353
Αναλυτικά οι αγώνες έχουν ως εξής:
Πιερικός Αρχέλαος – Εργοτέλης 51-67
Δεκάλεπτα: 16-10, 25-26, 38-47, 51-67.
Διαιτητές: Σκούτας-Φακίτσας.
Οι συνθέσεις:
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηϊωάννου): Κοντσές 8, Μπούσιος, Μπίλας, Σφήκας, Φακοπουλίδης 9, Χερβατίδης 4, Ταμουρίδης 11, Γαζέτης 4, Αναγνώστου 11, Πρισκομάτης 2, Νούρης, Παπαδόπουλος.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χριστοδούλου): Σκάνδαλος Γ. 3, Σπανός 10, Κοκολάκης 7(1), Πετράκης, Σκάνδαλος Χ. 23(2), Καραπιδάκης 3, Κοκιάδης, Μυλωνάς, Παπαδογιαννάκης 2, Ρεντούμης, Κρουσταλάκης 19.
Πιερικός Αρχέλαος – ΑΕ Ίκαρος Καλλιθέας 52 - 75
Δεκάλεπτα: 13-10, 28-35, 37-61, 52-75.
Διαιτητές: Σκούτας-Κατρακάρης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηϊωάννου): Κοντσές 2, Μπούσιος, Σφήκας, Φακοπουλίδης 11, Χερβατίδης 2, Ταμουρίδης 22(3), Γαζέτης, Αναγνώστου 7(1), Πρισκομάτης 2, Νούρης 2, Παπαδόπουλος 4.