Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΟΦΙΔΗΣ

Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ο «ζήτουλας» της Ευρώπης



  Μεγάλη συγκέντρωση Ελληνοποντίων από τις χώρες της  πρώην Σοβιετικής Ένωσης οργάνωσε σήμερα το απόγευμα στην  Καλλιθέα στην Αθήνα ο πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας και μέλος του εθνικού συμβουλίου του κινήματος Αλέκος Οφίδης, όπου παρέστη και μίλησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στα θέματα που απασχολούν έντονα τους Ελληνοπόντιους, όπως τα δάνεια, τα αυθαίρετα, η ιθαγένεια κ.λ.π.
 Ο Αλέκος Οφίδης πέραν από τη δράση του στην Πιερία φαίνεται ότι έχει επιφορτισθεί από τον φίλο του, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, να κινηθεί δυνατά και σε περιοχές της Αθήνας, όπως η Β' Αθηνών και αλλού, καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Από την ομιλία Βενιζέλου : 


Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση την επομένη των εκλογών, γιατί καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, του προγράμματός του, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής στην Καλλιθέα.
Σημείωσε ότι την επομένη των εκλογών, «κορμός της λύσης θα είναι η κεντροαριστερά, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Έκανε λόγο για «τυχοδιωκτισμούς», «ευκαιριακές συνεργασίες» και «εύκολες ρητορείες από τη μια και την άλλη κατεύθυνση».
Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεύθυνους» όσους υποστηρίζουν τη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα.
Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει «τσόντα» ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού» και ότι τα στελέχη του Κινήματος δεν είναι κολλημένα στις «καρέκλες».
Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να σέρνεται η χώρα ακυβέρνητη, να τροφοδοτούμε μόνοι μας την ύφεση και την ανεργία και να βγάζουμε με τα ίδια τη χέρια μας τα μάτια μας ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ο «ζήτουλας» της Ευρώπης.
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη γιατί όσο μονόχρωμη και άδικη κι αν είναι η ευρωπαϊκή πολιτική, μυωπική για την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη, δεν υπάρχει άλλο περιβάλλον όπου να διεκδικήσουμε περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα για το λαό», τόνισε.
Ερμηνεύοντας το μήνυμα των περασμένων εκλογών, ανέφερε ότι ο λαός θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να κρατήσει τα θετικά της δανειακής σύμβασης και να αλλάξει τα αρνητικά, ότι δεν αντέχει άλλες περικοπές στα εισοδήματα, άλλη ύφεση και ανεργία, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας.
Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά» και πρόσθεσε ότι η λύση του ΠΑΣΟΚ για διακανονισμό επιτοκίων στα ευρωπαϊκά επίπεδα αφορά κατά μείζονα λόγο τους Έλληνες Ποντίους οι που έχουν πάρει τα ειδικά στεγαστικά δάνεια.
Τόνισε ότι την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και την 19η Μαΐου ως μέρα τιμής και μνήμης των θυμάτων της, την εισηγήθηκε η τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε ότι ιδίως οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με ποντιακές οργανώσεις κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο ευρωκοινοβούλιο ώστε να καταστεί αυτό κοινή απόφαση σε διεθνές επίπεδο.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει το 2006 η νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας για τους Ποντίους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και δεσμεύτηκε να λυθεί το θέμα με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο.