
Αλλοι στην ηλικία του απλά ασχολούνται με video games ή τη μελέτη τους για το σχολείο και ίσως τον αθλητισμό. Εκείνος είναι πολύ διαφορετικός και αυτό τον έχει βοηθήσει να κατακτήσει το Λος Αντζελες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις... γεύσεις του.
Ο Φλιν Μαγκάρι είναι μόλις 13 ετών, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους σεφ των ΗΠΑ. Μία φορά τον μήνα μετατρέπει το σπίτι του σε εστιατόριο, κάνοντας «προοδευτική αμερικανική κουζίνα», ενώ έχει μαγειρέψει και για φημισμένο εστιατόριο του Λος Αντζελες.
Το παιδί θαύμα της μαγειρικής, όπως χαρακτηρίστηκε, μία φορά τον μήνα μετατρέπει το δωμάτιό του σε πλήρως οργανωμένη κουζίνα, μέσα στην οποία κάνει πράξη τις καλύτερες γαστρονομικές του ιδέες.
Αιτία για την ενασχόληση του με τη μαγειρική, όπως αποκάλυψε στο δίκτυο NBC, ήταν η πλήρης αδιαφορία της μητέρας του για οτιδήποτε είχε σχέση με το μαγείρεμα. Τώρα εκείνη είναι γενική διευθύντρια του «εστιατορίου» του γιου της, ενώ, έστω απρόθυμα, αναλαμβάνει να βάζει πλυντήριο πιάτων.
Ο νεαρός σεφ πρόσφατα μαγείρεψε γεύμα με οκτώ πιάτα, εντυπωσιάζοντας εκατό άτομα στο εστιατόριο του Χόλιγουντ «Playa». Τα χρήματα που πήρε θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της πρακτικής του στο διάσημο εστιατόριο «Next» του Σικάγου.
Ο ιδιοκτήτης του «Playa», Τζον Σέντλαρ, εξεπλάγη με την τέχνη του. «Είναι ένας καλλιτέχνης. Η προσέγγισή του στη σύνθεση και την οργάνωση είναι τέλεια και πολύ ευρωπαϊκή» δήλωσε.
Στα επόμενα σχέδια του Φλιν είναι να κάνει πρακτική σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. Ονειρεύεται μάλιστα να κερδίσει βραβεία Μισελέν και να μπει το εστιατόριό του στα πενήντα καλύτερα του κόσμου.
Espressonews.gr