Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012


1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

   Το Σάββατο 30 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο Ανδρομάχης


Το 1ο Αντάμωμα Κρητών και Φίλων διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:30 στο δημοτικό σχολείο Ανδρομάχης, ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».

Στο μουσικό μέρος της βραδιάς πρωταγωνιστούν ο Κισαμίτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών.

«Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας σε ένα δυναμικό κρητικό γλέντι, όπου θα πρωταγωνιστήσει ο πλούτος, η ποικιλία και η εκφραστικότητα της κρητικής παράδοσης. Στο αντάμωμά μας - το οποίο φιλοδοξία μας είναι να καταστεί θεσμός - ανασύρουμε μνήμες, χορούς και τραγούδια, ενώ δίνουμε έμφαση στην ενεργό παρουσία νέων ανθρώπων στους οποίους παραδίδουμε την σκυτάλη της παράδοσης» σημειώνει σε δήλωση - κάλεσμα με αφορμή το 1ο  Αντάμωμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος χορευτικά τμήματα συλλόγων από όλη τη βόρειο Ελλάδα, ενώ συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του(αδελφοποιημένου με τον Σύλλογο Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»), Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης Παναγία Σουμελά.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Έκθεση Παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων - Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΓΗΣ».

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.