Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δωρεά της ρωσικής εκκλησίας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών




 Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στην Εκκλησία της Ρωσίας, ενημέρωσε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, που συνήλθε στη Μονή Πετράκη. Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη φιλοξενία του πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου και των συνεργατών του, και στην πολυπληθή και αθρόα προσέλευση του ρωσικού λαού στις Ιερές Ακολουθίες. Τόνισε το θερμό κλίμα των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών, τη συναντίληψη και τη συμπάθεια που επέδειξε η Ρωσική Εκκλησία προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και εξήρε την προσφορά του ποσού των 18 εκατομμυρίων ρουβλιών εκ μέρους του ρωσικού ορθοδόξου λαού, προς ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος, όμως, αναφέρεται και στη δράση μιας «νεοπροτεσταντικής» οργάνωσης με τίτλο: «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» (Ε.Ι.Ε), καθώς, σε συνεργασία με άλλες ομοειδείς ομάδες, συνεχίζει και εφέτος την προσηλυτιστική εξόρμησή της, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου 2012, στην περιφέρεια της Θράκης, με τη διανομή της Καινής Διαθήκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνόδου: «Η χρήση και η κυκλοφορία υπό της «Ε.Ι.Ε.», του εγκεκριμένου υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ορθοδόξων Πατριαρχείων κειμένου της Καινής Διαθήκης, έχει παραπλανητικό σκοπό, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από το ότι και στο παρελθόν στις προηγούμενες εξορμήσεις της, μαζί με την Καινή Διαθήκη συμπεριλαμβανόταν διαφημιστικό υλικό της εν λόγω νεοπροτεσταντικής ομάδας».