Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Τραγικός θάνατος για 48χρονο πατέρα


Τραγικός θάνατος για 48χρονο πατέρα


Το πτώμα του 48χρονου άνδρα από τον Άγιο Ηλία Αιτωλικού, που χθες το απόγευμα, έπεσε με το αγροτικό του αυτοκίνητο σε αρδευτική διώρυγα στην Σταμνά βρέθηκε στις 01:30 τα ξημερώματα, από οικείους του. Ο νεκρός ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, μετά την πτώση του αυτοκινήτου και την επιχείρηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πως ο οδηγός δεν βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο. Οι έρευνες εξαπλώθηκαν κατά μήκος του αρδευτικού δικτύου για την ανεύρεση του. Πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ καθώς και ιδιώτες, συγγενείς του οδηγού, συμμετείχαν στις εν λόγω έρευνες.

Οι αναζητήσεις έγιναν σε μήκος χιλιομέτρων και ενώ η στάθμη του νερού είχε πέσει, αφού είχε διακοπεί η παροχή νερού στην διώρυγα, ακριβώς για να πραγματοποιηθούν οι έρευνες.
Τελικά οικείοι του 48χρονου εντόπισαν πτώμα του άτυχου άνδρα, περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον τόπο του ατυχήματος, αφού πλέον τα νερά της διώρυγας είχαν πέσει.
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέσυραν με σκοινιά το πτώμα του άνδρα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου για να δια[ιστωθεί ο θάνατός του.
Ο νεκρός ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο θάνατος του έχει συγκλονίσει το χωριό του, τον Άγιο Ηλία του Αιτωλικού, όπου θα γίνει και η κηδεία του.
Από εκεί και πέρα πολλά ερωτηματικά και διαμαρτυρίες υπάρχουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος και το εάν αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Το αγροτικό έπεσε μέσα στο νερό, δίπλα από γέφυρα, απ’ όπου περνά η διώρυγα, κεντρικά της Σταμνάς και η τοποθέτηση κάποιου διαχωριστικού, μιας μπάρας, θα μπορούσε να είναι σωτήρια. Δυστυχώς όμως μπάρες δεν υπήρχαν και το τραγικό ατύχημα αναδεικνύει για άλλη μια φορά τους κινδύνους που υπάρχουν κατά μήκος πολλών χιλιομέτρων αρδευτικού δικτύου στην Αιτωλ/νία, που είναι εκτεθειμένο και χωρίς προστατευτικά ακόμη και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.