Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βάσεις 2012 σε πίνακες. Στοιχεία αναλυτικά

Βάσεις 2012 σε πίνακες. Στοιχεία αναλυτικά
Με τη Νομική Αθηνών να ξεπερνά τα 18.700 μόρια, την Ιατρική Αθηνών πάνω από τις 19.000 μόρια, αλλά και το Μαθηματικό Σάμου να μην ξεπερνά τις 11.600 μονάδες, ανακοινώνονται οι βάσεις πολλαπλών ταχυτήτων 2012.


Θα αναρτηθούν σε λίγα λεπτά οι Βάσεις 2012 σε πίνακες με στοιχεία αναλυτικά σχετικά με την άνοδο και την κάθοδό τους.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.
Οι βάσεις φαίνεται ότι θα εκτιναχθούν στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, όπου και κατάγονται οι περισσότεροι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν δήλωσαν σχολές εκτός έδρας.
Αντίθετα τα ΤΕΙ ειδικά της επαρχίας θα σημειώσουν σημαντική πτώση σε σημείο να εισαχθούν σπουδαστές που έχουν γράψει κατά μέσο όρο 3.
Οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές θα απογειωθούν ενώ αντίθερα οι υποψήφιοι γυρίζουν τελείως την πλάτη στις σχολές που οδηγούν για δουλειά στο Δημόσιο κι αυτό γιατί αφενός προσλήψεις στο Δημόσιο .
Σε ορισμένα τμήματα τεχνολογικών ιδρυμάτων παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των προτιμήσεων, όπως για παράδειγμα στα λεγόμενα παραϊατρικά.








-
-
Ειρήνη Ν.