Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στο Αφγανιστάν

Με στολές του αφγανικού στρατού οι εκτελεστές

Αμερικανός στρατιώτης νεκρός στο Αφγανιστάν 

  Ένας αμερικανός στρατιώτης δολοφονήθηκε σήμερα στο Αφγανιστάν από άνδρες που φορούσαν στολές του αφγανικού στρατού, στην επαρχία Πάκτια, στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεθνούς δύναμης(isaf), δύο άτομα που φορούσαν στρατιωτικές στολές έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των στρατιωτών της Isaf και άνοιξαν πυρ.

Οι δράστες έχουν συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για Ταλιμπάν που διείσδυσαν στις τάξεις του στρατού.

Το επεισόδιο αυτό είναι το πιο πρόσφατο από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες με δράστες Αφγανούς στρατιώτες. Για ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν που υποστηρίζουν ότι έχουν διεισδύσει στο στρατό. Ωστόσο, κάποιες άλλες αποδόθηκαν σε «πολιτισμικές διαφορές» και τον «ανταγωνισμό» μεταξύ των ντόπιων και των ξένων στρατιωτών.

Νωρίτερα σήμερα σε ένα δρόμο κοντά στην Καμπούλ εξερράγη βόμβα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άμαχοι ενώ το πρωί ένας Γάλλος στρατιώτης και δέκα Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα που είχαν στήσει οι αντάρτες στην επαρχία Καπίσα, στα βόρεια της πρωτεύουσας.