Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 
 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Αυγούστου οι διασυλλογικοί αγώνες ιστιοπλοΐας «ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ 2012» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας και συγκέντρωσε 70 συμμετοχές από 7 ομίλους της Βόρειας Ελλάδας.

Παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν δύσκολο το έργο των νεαρών αθλητών, ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση των 4 ιστιοπλόων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης που πήραν μέρος στους αγώνες, αφού με το πέρας των έξι ιστιοδρομιών που πραγματοποιήθηκαν τις δυο ημέρες των αγώνων, βρέθηκαν οι τρείς από αυτούς στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο.
Πιο συγκεκριμένα, εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση του ιστιοπλόου Βαρμπένη Ευάγγελου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας την πρώτη θέση στους παίδες στην κατηγορία Optimist, αλλά και την πρώτη στη γενική, αφού κατάφερε να τερματίσει πρώτος στις 4 από τις έξι ιστιοδρομίες . Σε αυτή την κατηγορία ( Optimist παίδων) ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος , αφού κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο με τον Κυριακίδη Σπύρο (4ος στη Γενική) που πραγματοποίησε πολύ δυνατή εμφάνιση.
Στην κατηγορία Laser 4,7 κοριτσιών η Μητσοκάπα Δήμητρα, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της σε αγώνες σε αυτή την κατηγορία, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (3η στη Γενική) και έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και στην νέα κατηγορία που αγωνίζεται.
Τέλος η Κοπρένσκα Σοφία αγωνίστηκε στα Optimist όπου και κατατάχθηκε 5η στις Κορασίδες ενώ μια ατυχία στον τερματισμό της πρώτης ιστιοδρομίας την κράτησε μακριά από το βάθρο των νικητών.
Την αποστολή συνόδεψαν ο προπονητής του τμήματος κ. Σταυρίδης Νίκος και ο τεχνικός σύμβουλος ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.ΚΑΤ. κ. Βαρμπένης Βασίλειος.