Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ



   Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κατερίνη.   Στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση.


Κατόπιν στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, από τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Π.Ε Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Π.Ε Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής, και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι Προσφυγικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και κομμάτων.
  Η τελετή έληξε με ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση τοο Εθνικού Ύμνου.

  Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συνεχίσθηκαν η ώρα 11:00.στον εκθεσιακό χώρο της Αστικής Σχολής (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο), όπου έλαβαν χώρα :

  1. Χαιρετισμοί Επισήμων
  2. Ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  3. Παραδοσιακά Μικρασιατικά τραγούδια από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ»
  4. Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η ΙΕΡΑ ΚΑΘ’ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ».
Η έκθεση θα παραμείνει στην Αστική Σχολή μέχρι το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.