Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ / ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17–03–2012


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας μας για την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στους Κλάδους του ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στις 20-09-2012, ημέρα Πέμπτη σας καλούμε όλους και όλες σε απεργιακή συστράτευση για να περιορίσουμε ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Είμαστε ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας.
Οι νέες απαιτήσεις των τοκογλύφων της Τρόϊκας θα ισοπεδώσουν ότι απέμεινε στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα

  • Αντιδρούμε για την κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας και τις επερχόμενες συνέπειες από 1-1-2013, από τον Ν. 3986/11 στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών, που θα επιφέρει στην πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό συντριπτικό πλήγμα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

  • Για την αύξηση των ορίων ηλικίας και ειδικά την αύξηση του κατώτατου ορίου θεμελίωσης από 4.500 ένσημα στα 6.000 που θα οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου μας (εποχιακοί) να απολέσει κάθε πιθανότητα συνταξιοδότησης.

  • Για τον περιορισμό των αποζημιώσεων απόλυσης που θα οδηγήσει στον ιδιωτικό Τομέα απευθείας στην μακροχρόνια ανεργία.

  • Την κατάργηση της Μετεκπαίδευσης με αποτέλεσμα το χάσιμο του 10% από το Επίδομα Σχολής όπως και την Υπαλληλική Ιδιότητα κατά την απόλυση.

  • Για τις άδικες και ανάλγητες προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να περικόψει άμεσα κατά 46,6 το εφάπαξ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων μετακυλώντας στους ασφαλισμένους την λεηλασία των αποθεματικών μας (PSI) που συγκεντρώθηκε από το υστέρημά τους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ